VG-sjef Gard Steiro (med ryggen til) hilste på Sofie under PFUs behandling av saken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VG-sjef Gard Steiro (med ryggen til) hilste på Sofie under PFUs behandling av saken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

VG med nye regler for kildehåndtering

– Vi så behov for å lage en kildemanual.

Publisert

VGs journalister har fått en håndbok på 25 sider som blant annet beskriver hvordan de skal håndtere kilder. Den bygger på Vær varsom-plakaten, samt husregler.

Ifølge Medier24 inngår kildehåndboka i et større arbeid med å fornye de etiske retningslinjene i VG.

– Etter Bar Vulkan-saken hadde vi møter med alle avdelinger hvor vi diskuterte saken. Da så vi behov for å lage en kildemanual, som ikke bare inngår i et etisk regelverk, men som et verktøy vi kan bruke i hverdagen, sier sjefredaktør Gard Steiro i VG.

I manualen heter det at den ikke inneholder radikale endringer.

– Dette bygger på Vær varsom-plakaten, men med husregler i tillegg, sier Steiro.

Nylig ble VG felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i den såkalte Bar Vulkan-saken, der avisa omtalte en video med Trond Giske (Ap) sammen med en kvinne – Sofie.

Kvinnen gikk hardt ut mot VG for måten hun ble behandlet og hevdet avisa publiserte et feilaktig sitat. VG konkluderte selv med blant annet å ha sviktet i håndteringen av Sofie som intervjuobjekt.

Powered by Labrador CMS