Trond Giske sier det har betydd mye for ham og familien at Sofie har tatt VG-saken til Pressens Faglige Utvalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Trond Giske sier det har betydd mye for ham og familien at Sofie har tatt VG-saken til Pressens Faglige Utvalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Trond Giske roser Sofie etter VG-fellelse i PFU

– En utrolig modig kvinne som står opp mot mediemakten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ap-politiker Trond Giske sier det står respekt av at Sofie klaget VG inn til PFU i den såkalte dansevideo-saken, og at det har betydd mye for ham og familien.

– Sofie er en utrolig modig kvinne som står opp mot mediemakten. Det står det utrolig stor respekt av. Det har betydd mye for meg og familien, sier han til TV 2.

Onsdag ble VG felt på fem punkter for dekningen av dansevideoen med Trond Giske i Pressens Faglige Utvalg (PFU). I tillegg er avisen felt på to punkter for sin egen evaluering av dekningen. Fellelsen er den mest omfattende i utvalgets historie.

Saken omtaler en kort videosnutt hvor Sofie danser med Ap-politiker Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo. Selv opplevde hun episoden som uproblematisk, men saken fikk en helt annen framstilling i VG.

Giske sier at Sofie kunne latt være å ta saken videre, slik mange ville ha gjort.

– I stedet sto hun fram og fortalte sannheten, noe som sikkert var en stor belastning. Det står det stor respekt av, sier han til kanalen.

Powered by Labrador CMS