Ghita Nørby er ikke redd for å si ifra hvis hun mener journalistenes spørsmål er håpløse.
Ghita Nørby er ikke redd for å si ifra hvis hun mener journalistenes spørsmål er håpløse.

Skuespillerlegenden til journalist:
– Spør først deg selv: «Hvordan har jeg det egentlig?»

Var ikke fornøyd med spørsmålene.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 gikk alt tilsynelatende galt i et stort radioportrett av den danske skuespilleren Ghita Nørby. Nørby skjelte ut journalisten, ved flere anledninger etterlignet hun journalistens talemåte og medarbeideren fra Radio24syv ble omtalt som «sinnssyk» og det som verre er i løpet av intervjuet.

Da Radio24syv publiserte radioportrettet – inkludert utskjellingen – ble det imidlertid en viral hit på nett. I ettertid utløste det også en debatt som kjendisjournalistikk i Danmark.

Mandag gikk det imidlertid på nytt galt da Nørby skulle intervjues, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau. Denne gangen på tv og i programmet «Go’ aften Live» på dansk TV 2.

Nørby ment at mange av spørsmålene var både idiotiske og overfladiske. Og da journalisten spurte den 86 år gamle damen om hun fryktet døden, var tilbakemelding:

– Nei, men hva skal jeg svare på et slikt spørsmål? Nå må du slutte. Kan du ikke like gjerne vende deg til at når du intervjuer folk, så spør du først deg selv: «Hvordan har jeg det egentlig, og hva vil jeg vite?» Altså helt seriøst og stille tenke deg om. Og la være med alle de idiotiske spørsmålene. «Er du redd for døden?» Hva skal jeg svare på det?

Powered by Labrador CMS