David Montgomery møter de Edda-tillitsvalgte i NJ20090305Brukt på nett (20091201), 0210
David Montgomery møter de Edda-tillitsvalgte i NJ20090305Brukt på nett (20091201), 0210

Monty er tilbake

I spissen for sammenslåing av britiske lokal- og regionaviser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den omstridte avismannen David Montgomery (63) ble tvunget til å gå av som konsernsjef for Mecom Group i januar 2011. På det tidspunktet eide Mecom norske Edda Media, som siden ble kjøpt av A-pressen og fusjonert inn i dagens Amedia-konsern.

Montgomery likte svært dårlig å bli fjernet fra Mecoms ledelse, og mediebransjen i Storbtitannia har ventet at den selvsikre og energiske iren skulle melde seg på banen igjen. For et år siden engasjerte han seg i den videre skjebnen til det gjeldsbelastede, franske medieselskapet Groupe Hersant Media.

Bygger opp Local World

Ifølge The Guardian er Montgomery nå i ferd med å etablere selskapet Local World, i samarbeid med de engelske medieselskapene Daily Mail & General Trust (DMGT), Yattendon og Trinity Mirror.

Local World-prosjektet sees i lys av behovet for rasjonalisering og konsolidering av den britiske avisbransjen. Dette er prosesser Montgomery har solid erfaring fra, noe også norske Edda-tillitsvalgte og -ansatte har fått føle.

Kan bli tredje størst

Guardian skriver at Local World kan bli Storbritannias tredje største avisutgiver, målt etter opplag, dersom planene gjennomføres. De tre medieselskapene ligger an til å tilegne seg 75 prosent av aksjene, mens Montgomery både skal eie en betydelig aksjepost og sitte i førersetet for Local World.

Trinity Mirror, som også eier storavisa Daily Mirror, er landets største utgiver av regionale og lokale aviser. Selskapet vil ventelig ikke integrere sine over 100 aviser inn i Local World, men er ifølge Guardian interessert i en minoritetspost i den nye avisgruppen.

DMGT og Yattendon skal derimot være innstilt på å la sine totalt 230 aviser bli en del av Montgomerys nye selskap.

Powered by Labrador CMS