«Med unntak av gudstjenester vil de store riksdekkende TV-kanalene, som NRK og TV 2, ha problemer med å benytte programmer som er direkte produsert av Den norske kirke», heter det innstillingen til Kirkerådet.

Kirkerådet fraråder egen kirke-TV

Har utredet digital satsing for De norske kirke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kirkerådets administrasjon mener NRK og andre TV-kanaler vil «ha problemer» med å sende Kirkens egenproduserte programmer og fraråder å opprette eget selskap.

Det er konklusjonen i underkant av ett år etter at Kirkerådet ba om en utredning av videre digital satsing for Den norske kirke. En del av det som ble utredet, var om Kirken skulle starte sitt eget produksjonsselskap.

Spørsmålet skal behandles under et møte i Kirkerådet i slutten av denne uken. I innstillingen fra sekretariatet frarådes det å ha egen TV-satsing.

«Kirkerådets sekretariat anbefaler ikke dette. Med unntak av gudstjenester vil de store riksdekkende TV-kanalene, som NRK og TV 2, ha problemer med å benytte programmer som er direkte produsert av Den norske kirke», heter det ifølge Dagen i innstillingen.

Isteden anbefaler de å la uavhengige selskaper produsere på oppdrag fra Kirken. Dette mener de sikrer bedre kompetanse og mer programproduksjon for pengene.

De foreslår også å vurdere mulighetene for å etablere en egen redaksjon som leder en økt videoproduksjon i regi av Den norske kirke.

Powered by Labrador CMS