Frankrikes Marine Le Pen. Foto: Antoine Bayet, Wikimedia Commons
Frankrikes Marine Le Pen. Foto: Antoine Bayet, Wikimedia Commons

Medier nektes adgang til ytre høyre-konferanse

TV-kanalen ARD sier at de fordømmer en så klar krenkelse av pressefriheten.

Publisert Sist oppdatert

Blant de 1.000 delegatene som skal delta på konferansen i den tyske byen Koblenz neste uke, er Frankrikes Marine Le Pen, Nederlands Geert Wilders og Matteo Salvini fra italienske Lega Nord. Vertskap er Alternativ for Tyskland (AfD).

Torsdag kunngjorde Marcus Pretzell fra AfD at alle statsfinansierte medier skal nektes adgang. Han sitter i gruppen for høyrenasjonale partier i EU-parlamentet som arrangerer konferansen.

Journalister fra medier som Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt og tidsskriftet Compact vil heller ikke få akkreditering.

TV-kanalen ARD, som også er nektet adgang, sier at de fordømmer en så klar krenkelse av pressefriheten, og at de vurderer å gå til sak.

ARD sier at de ble fortalt at de nektes adgang fordi de ikke lever opp til journalistisk standard når det gjelder å skrive om AfD.

Leder Frank Überall for det tyske journalistlaget sier at politiske partier som har påvirking på samfunnslivet, har plikt til å tillate åpen pressedekning.

Mens de utestengte mediene ikke vil få følge talene til AfD-leder Frauke Petry, Le Pen, Wilders og andre, vil alle medier få adgang til pressekonferanser.

Powered by Labrador CMS