Leder Rolf Johansen for NJ i NRK håper på å unngå oppsigelser når NRK skal nedbemanne.

Nedbemanning i NRK

– Dette er ikke NRK-ledelsens skyld

En situasjon ingen forutså, sier NJ NRK-leder Rolf Johansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette kom som en overraskelse på oss alle, sier Rolf Johansen til Journalisten.

Lederen for Norsk Journalistlag (NJ) i NRK snakker om bakgrunnen for at NRK-ledelsen nå har varslet nedbemanning:

– Regjeringen valgte å ikke følge styringssignalene som har ligget siden de endret finansieringsordning fra lisens til skatt. Jeg må si at det nesten er paradoksalt at regjeringen ikke følger opp fra forrige regjering. NRK, vi og alle i denne bedriften har lagt til grunn at vi i utgangspunktet får kompensert for prisveksten. Nå får vi ikke i nærheten av det, sier Johansen.

– Dette er ikke NRK-ledelsens skyld. Vi skal ikke omstrukturere eller andre ting, men vi er rett og slett i en situasjon som ingen forutså, som vi nå må prøve å gjøre det beste ut av, sier NJ NRK-lederen.

Beskjeden fra økonomidirektør Andreas Norvik er at NRK må spare inn rundt 300 millioner kroner, noe som utgjør 5 prosent av budsjettet på 6 milliarder.

Det er fremdeles lite som er klart om hvordan kuttene rammer, sier Johansen.

– Det skal vi jobbe sammen med toppledergruppa om. Det blir mange møter før endelig budsjett legges fram fra vår side i desember, sier Johansen.

Fredag samles organisasjonen til digitalt allmøte der ledelsen skal informere mer om prosessen videre. Johansen er forberedt på en tøff tid framover.

– Dette blir vanskelig, men vårt mål er at vi må prøve å unngå oppsigelser. Som fagforening er det viktigste for oss at folk har jobb, avslutter NJ NRK-lederen.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag. Rolf Johansen sitter også i Journalistens styre.


Powered by Labrador CMS