Det mexicanske journalistlaget ber president Andrés Manuel López Obrador om å etterforske truslene den drepte journalisten tidligere hadde mottatt.

Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico

Skutt og drept.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalister i Mexico demonstrerte tirsdag etter drapet på en kollega og krevde rettferdighet i et land som er notorisk farlig for pressen.

Maria Elena Ferral, en journalist for avisen Diario de Xalapa, ble mandag skutt og drept av to menn på motorsykler. Før drapet skal hun ved flere anledninger ha blitt trakassert og mottatt drapstrusler fra blant annet lokale politikere.

Med plakater og bannere sperret mexicanske journalister en motorvei i den østlige delstaten Veracruz tirsdag hvor de krevde rettferdighet og ba politiet bruke Ferrals arbeid som utgangspunkt for etterforskningen deres.

Det mexicanske journalistlaget ga også ut en uttalelse hvor de ba president Andrés Manuel López Obrador om å etterforske truslene hun tidligere hadde mottatt.

Ferral er minst den tolvte journalisten, den første i år, som har blitt drept i landet siden Obrador kom til makten i desember 2018.

Menneskerettighetsgrupper og organisasjoner for pressefrihet fordømmer drapet.

Siden 2000 har over 100 journalister blitt drept i Mexico.

Powered by Labrador CMS