De nominerte er...

Torry Pedersen kan bli årets person, mens Hjernevask kan ta årets snakkis. Se de andre nominasjonene her.

Publisert Sist oppdatert

New Media Network har nominert kandidatene til de fire kategoriene i Digital Awards 2010.

Årets person:

Torry Pedersen fordi han har frontet offensiv digital utvikling i en årrekke, og holder VG langt framme på stadig nye områder.

Ray-Kay (Reinert K. Olsen) som er verdensledende regissør av musikkvideoer, med gjennomført satsing på YouTube og spredning gjennom digitale medier.

Ida Aalen en ung og frittalende ekspert på medieutvikling, med sterkt voksende gjennomslag både hos bransjeledere og et bredt publikum.

Årets produkt/tjeneste

Haikesentralen, VG viste mesterlig utviklingskraft da de lynraskt etablerte denne netttjenesten for å hjelpe askefaste.

Gulltaggen, INMAs store konferanse har blitt en klassiker, og setter en høy bransjestandard med internasjonale navn, stor deltakelse og gjennomarbeidet arrangement

Slettmeg.no, Datatilsynets personvern-suksess.

Årets ”Snakkis”

Glow, NRKs direkte ”crowd-dansing” slo de fleste rekorder og ble en umiddelbar klassiker

iPad, ”Padda” var på alles lepper og etter hvert de flestes utviklingsplaner – lenge før den var til til salgs i Norge. Nettbrettet har både misjonærer og noen skeptikere, men er tidenes gjennombrudd for ny teknologi.

Hjernevask, Harald Eia gjorde kunststykket å få befolkningen til å diskutere seriøs vitenskap og kjønnsroller på et nivå som i perioder fikk nettsider og sosiale medier til å flomme over.

Wikileaks, Varsler-basen regjerte nyhetsbildet i månedsvis med mer eller mindre sensasjonelle avsløringer ballegrep på internasjonale stormakter.

Årets bedrift/virksomhet

Lille vinkel sko, en liten tradisjonsrik skobutikk som tar ”tatt av” på nettet. En e-handelsuksess og en kometkarriere som nasjonal nisje og merkevare.

Opera, et norsk selskap med verdensledende posisjon innen nettlesere og mobile løsninger. Tar opp kampen og vinner mot internasjonale giganter som Microsoft.

Netcom, viser vei på kundebehandling på nett og sosiale medier.

Juryen til prisen har bestått av Kjell Aamot, Heidi Nordby Lunde, Ine T. Gransæter, Ole Petter Nyhaug, Bente Kalsnes og Bjarne Hareide. Og prisene deles ut på Filmens hus 17. januar.

Powered by Labrador CMS