Redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG Mobil.. Foto: Helge Øgrim
Redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG Mobil.. Foto: Helge Øgrim

Skal bli en av landets største aviser

Og det skjer trolig allerede i år.

– Vi er ikke langt unna. Faktisk er vi veldig nærme, sier redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG Mobil.

Ambisjonen er å bli en av landets ti største aviser. For å komme på den listen må man slå Drammens Tidende. I fjor hadde avisen et betalt snittopplag på 31.214 aviser. Om opplagsutviklingen til avisen fortsetter, hvilket har vært en tilbakegang på i snitt 1.500 eksemplarer hvert år, vil den neste år være under 30.000. Det gjør det noe lettere for VG+ å oppnå sine mål.

- Egentlig var målet for året my lavere, men da det ble oppnådd allerede i mai måtte vi ha noe nytt å strekke oss etter på plass. Dermed ble målet at VG+ skal bli en av landets ti største aviser.

Mangler tusen

Ifølge Langfeldt er det bare litt over 1.000 aktive abonnenter som mangler.

Og tilfanget av nye betalende brukere har i sommer vært overraskende høy. Redaksjonssjefen forteller om en abonnementstakt som har økt med 50 prosent i løpet av de varme månedene. Majoriteten bruker ikke iTunes når de tegner et abonnement, selv om iPad er den mest utbredte plattformen blant brukerne til VG+.

Flesteparten betaler nå for abonnementet sitt gjennom Schibsteds betalingssystem SPiD. At det er den og ikke iTunes som favoriseres betyr at VG også får tilgang til brukerdata som kan analyseres og brukes i salget av annonseplasser. Og nettopp i det arbeidet er det viktig å være stor.

– Det er viktig å se at også en digital betalingsaktør får et stort volum. Det var viktig for oss å oppnå er femsifret tall, og nå er det viktig å opprettholde den veksten. Og så har det betydning for annonsemarkedet og for bunnlinjen vår. Vi har vist utholdenhet og nå går veksten veldig raskt.

Ansetter flere

Avtroppende sjef i VG Mobil, Tor Jacobsen, sa tidligere i sommer til Journalisten at VG+ skal gå med overskudd neste år. Og nå ansattes de første faste redaksjonelle medarbeiderne til publikasjonen. Nye utgavesjefer er blitt etterlyst internt i VG og vil bli ansatt i løpet av august. Tre da, og så var én på plass i april.

– Det er tæring etter næring vi driver med, sier Olsen. Han svarer konsekvent nei når vi spør ham om VG+ på sikt vil få dedikerte journalister som skriver innhold som kun er øremerket den digitale avisen.

 

Powered by Labrador CMS