Noe gratis, noe mot betaling. Faksimile TB.no
Noe gratis, noe mot betaling. Faksimile TB.no

Den enes død, den annens brød

Det går an å tjene penger på gamle intervjuer med nylig avdøde helter.

Søndag kom nyheten om at fotonestor Leif Preus var gått bort i en alder av 85 år. Preus grunnla i sin tid det som var landets største fotolaboratorium og senere fotomuséet. Preus levde mesteparten av sitt liv i Horten, og var derfor naturlig for Tønsbergs Blad å omtale.

Avisen har på sine nettsider laget et rigg med nyheten om fotoveteranens død, en protokoll hvor leserne kan sende sin siste hilsen, en artikkel med hortenseres opplevelse av mannen og et seks år gammelt portrettintervju med Preus. Det siste ligger bak betalingsmur.

– Det er et veldig godt portrettintervju hvor leserne kommer tett på Preus. Det har heller aldri vært publisert på nett, og er godt og interessant for TB+-leserne. For dem som ønsker mer dybde om ham og bli bedre kjent med hvordan han var som person, sier redaksjonssjef nyheter Erik Wold Aunemo i Tønsbergs Blad.

Noe gratis

Lesingen har ikke vært den største på denne artikkelen, forteller han.

Selv om +-tegnet ikke er bygget rundt gjenbruk av tidligere publiserte artikler, er det heller ikke unaturlig å benytte seg av gjenbruk, sier Wold og viser til at dersom det i morgen hadde vært et jubileum knyttet mot det nå nedlagte verftet Kaldnes i Tønsberg.

– Da ligger nyhetssaken gratis ute, mens for eksempel bildeserien med gamle bilder fra da verftet var i drift bak kan havne bak betalingsløsningen.

Når det gjelder intervjuet med Preus, mener han det gir leserne en god tilleggsverdi. Å trykke intervjuet opp igjen på papir har ikke vært drøftet i denne omgangen.

Powered by Labrador CMS