Alle redaktørene i Stavanger Aftenblad har gått hver sin kveldsvakt. Her er det sjefredaktør Lars Helle som er ute på jobb.

Her er sjefredaktør Lars Helle på jobb som utegående reporter

Mål: Tette digitale kompetansehull.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For en måned siden innførte Stavanger Aftenblad sin nye turnusordning. Her må også redaktørene trå til som utegående reportere. Ikke fordi mediehuset sliter med å fylle turnusen, men for å lære.

– Det er for å sikre at alle får tettet digitale kompetansehull, at vi får en helhetsforståelse for redaksjonen og for å sørge for at vi er godt nok bemannet for kjappe leveranser på breaking og nyheter, skriver digitalredaktør Elin Stueland i en e-post til Journalisten.

Da vi når henne på telefon, utdyper hun:

– Vi har satt oss som mål å løfte alle i redaksjonen opp ett hakk på digital kompetanse.

Hun forteller videre at de opp igjennom årene har gjennomført en rekke kurs om digital journalistikk.

– Men det man lærer best av, er å være på jobb.

Alle redaktørene har nå gått hver sin kveldsvakt. Inkludert sjefredaktør Lars Helle som har jobbet kveld denne uka. En uke hvor han har dekket både sankthans-feiring, som bildet viser, og et dobbeltdrap. I forbindelse med sistnevnte var Helle ute og intervjuet venner og bekjente av avdøde.

– Det er nyttig for hele huset å være tett på produksjonslinjen, sier Stueland. – Da er det enklere å se hvor skoen trykker.

En annen endring Aftenbladet har gjort er å slå sammen frontsjef og nyhetssjef, og funnet fram igjen den gamle rollen vaktsjef. Nå er det én person som styrer kveldslaget.

Nå skal disse også forsøke seg ute i felten. Etter at redaktørene har prøvd seg som utegående reportere, er det nemlig mellomledernes tur. Planen er at den nye turnusen skal evalueres etter et halvt år.

– Vi ser allerede hvor nyttig dette er, sier digitalredaktøren, som mener at de i løpet av denne første måneden har avdekket måter hvor redaksjonen kan jobbe smartere.

Og om Helle lærte noe nytt som utegående reporter?

– Helt sikkert.

Powered by Labrador CMS