Alle redaktørene i Stavanger Aftenblad har gått hver sin kveldsvakt. Her er det sjefredaktør Lars Helle som er ute på jobb.
Alle redaktørene i Stavanger Aftenblad har gått hver sin kveldsvakt. Her er det sjefredaktør Lars Helle som er ute på jobb.

Her er sjefredaktør Lars Helle på jobb som utegående reporter

Mål: Tette digitale kompetansehull.

Publisert Sist oppdatert

For en måned siden innførte Stavanger Aftenblad sin nye turnusordning. Her må også redaktørene trå til som utegående reportere. Ikke fordi mediehuset sliter med å fylle turnusen, men for å lære.

– Det er for å sikre at alle får tettet digitale kompetansehull, at vi får en helhetsforståelse for redaksjonen og for å sørge for at vi er godt nok bemannet for kjappe leveranser på breaking og nyheter, skriver digitalredaktør Elin Stueland i en e-post til Journalisten.

Da vi når henne på telefon, utdyper hun:

– Vi har satt oss som mål å løfte alle i redaksjonen opp ett hakk på digital kompetanse.

Hun forteller videre at de opp igjennom årene har gjennomført en rekke kurs om digital journalistikk.

– Men det man lærer best av, er å være på jobb.

Alle redaktørene har nå gått hver sin kveldsvakt. Inkludert sjefredaktør Lars Helle som har jobbet kveld denne uka. En uke hvor han har dekket både sankthans-feiring, som bildet viser, og et dobbeltdrap. I forbindelse med sistnevnte var Helle ute og intervjuet venner og bekjente av avdøde.

– Det er nyttig for hele huset å være tett på produksjonslinjen, sier Stueland. – Da er det enklere å se hvor skoen trykker.

En annen endring Aftenbladet har gjort er å slå sammen frontsjef og nyhetssjef, og funnet fram igjen den gamle rollen vaktsjef. Nå er det én person som styrer kveldslaget.

Nå skal disse også forsøke seg ute i felten. Etter at redaktørene har prøvd seg som utegående reportere, er det nemlig mellomledernes tur. Planen er at den nye turnusen skal evalueres etter et halvt år.

– Vi ser allerede hvor nyttig dette er, sier digitalredaktøren, som mener at de i løpet av denne første måneden har avdekket måter hvor redaksjonen kan jobbe smartere.

Og om Helle lærte noe nytt som utegående reporter?

– Helt sikkert.

Powered by Labrador CMS