Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen, håper avisa vil vokse enda mer framover.
Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen, håper avisa vil vokse enda mer framover.

Nationen etablerer «NatLab» – et laboratorium for ny journalistikk

Ansetter fire til nytt team.

Publisert Sist oppdatert

Nationen satser for fullt digitalt, og skal med innovasjonsmidler fra Medietisynet etablere prosjektet «NatLab», skriver avisa i ei pressemelding.

«NatLab» blir et laboratorium for å utvikle ny journalistikk, ifølge meldinga.

Hver dag lages det god og viktig journalistikk i Nationen, som vi ønsker at så mange som råd skal få mulighet til å lese. Vi må møte framtidas utfordringer med å utvikle historiefortelling og formidling på nye måter, i en moderne form, og sørge for å nå publikum der de er digitalt, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli, ifølge pressemeldinga.

Avisa ansetter fire nye medarbeidere for å jobbe med prosjektet:

Eskild Johansen i fast stilling som politisk journalist, Ola Karlsen i fast stilling som journalist, Jarand Ullestad i ei prosjektstilling som interaktiv designer og Fredrik Borchgrevink Lange i et vikariat som leserjeger.

Disse skal jobbe tett med resten av redaksjonen med å formidle og presentere journalistikken på nye måter, heter det i meldinga.

– Vi har stor tro på at vi gjennom dette prosjektet skal nå ut til enda flere enn i dag med vår journalistikk. Vi skal ha to dedikerte personer som skal jobbe med å nå ut til nye lesere, sier nyhetsredaktøren.

Fredrik Borchgrevink Lange.
Fredrik Borchgrevink Lange.
Jarand Ullestad.
Jarand Ullestad.
Ola Karlsen.
Ola Karlsen.
Eskild Johansen.
Eskild Johansen.

De siste årene har Nationen gjort store endringer i organisering og arbeidsflyt. Journalistene jobber helt uten deadline og produserer fortløpende saker for digitale utgaver.

Avisa har hatt stor vekst med en økning i sidevisninger på hele 50 prosent i første kvartal, og håper å vokse mer framover, skriver de i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS