El Nacional la ned papirutgaven i 2018 som følge av mangel på penger og avispapir, noe som er strengt kontrollert av myndighetene.
El Nacional la ned papirutgaven i 2018 som følge av mangel på penger og avispapir, noe som er strengt kontrollert av myndighetene.

Venezuela tar beslag i storavis

Tapte rettssak, må betale 110 millioner for ærekrenkelser.

Publisert

Venezuelanske myndigheter har tatt kontroll over storavisen El Nacionals hovedkvarter i Caracas.

– I dette øyeblikk har en dommer, omgitt av nasjonalgarden, gått inn i El Nacionals bygning og tatt beslag i alt som finnes, skrev avisens administrerende direktør Miguel Henrique OteroTwitter natt til lørdag norsk tid.

Begrunnelsen skal være at en av landets øverste domstoler i april beordret avisen til å betale 110 millioner kroner for ærekrenkelser mot Diosdado Cabello, den nest mektigste personen i landet etter president Nicolás Maduro.

– Prosessen med å betale kompensasjonen har startet, skriver Cabello på Twitter.

Cabello tok avisen til domstolsapparatet i 2015 fordi avisen siterte en sak fra den spanske avisen ABC der Cabello var anklaget for å ha koblinger til narkotikasmugling.

El Nacional ble grunnlagt i 1943. Den la ned papirutgaven i 2018 som følge av mangel på penger og avispapir, noe som er strengt kontrollert av myndighetene og som myndighetene holder av kun til medier som er vennlig innstilt overfor regimet.

El Nacional hadde en gang 1.100 ansatte. Nå har avisen kun 100 ansatte tilknyttet nettutgaven.

Over 100 mediehus har blitt stengt etter at Maduro kom til makten, ifølge NGOen Espacio Publico.

Powered by Labrador CMS