Mediefolk:

Marius Lillelien er ansatt som distriktsdirektør i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK
Marius Lillelien er ansatt som distriktsdirektør i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK

Marius Lillelien blir NRKs nye distriktsdirektør

Går fra stillingen som radiosjef.

Publisert Sist oppdatert

Slik begrunner kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ansettelsen:

Marius Lillelien har en bakgrunn og kompetanse som matcher de utfordringene Distriktsdivisjonen står foran. Den viktigste oppgaven blir å løse divisjonens oppdrag om å speile hele landet overfor alle målgrupper gjennom god publisering og bruk av alle plattformer.

Han legger til:

– Vi kjenner Marius som en god og erfaren leder med gjennomføringskraft og gode kommunikasjonsevner. Derfor er jeg sikker på at han er den rette personen til å lede NRKs største divisjon fremover, sier Eriksen.

Marius Lillelien er 53 år og bosatt på Nesodden. Han kom fra musikkbransjen til NRK og stillingen som musikksjef i NRK P3 for 20 år siden. I 2002 ble Lillelien kanalsjef for NRK P3. De siste årene har han vært radiosjef i NRK og rapportert til mediedirektør.

Fra september 2017 til oktober 2018 var Lillelien konstituert som mediedirektør og en del av NRKs toppledelse.

Distriktsdivisjonen, som han nå skal lede, har i overkant av 900 medarbeidere og er organisert i fem regioner og 15 distriktskontor.

– NRKs viktigste oppgave er å samle og engasjere alle som bor i Norge. Det er det ikke mulig å få til uten Distriktsdivisjonen. Vi har flinke folk i hele landet som bidrar til å binde Norge sammen. Vi må bygge videre på det gode arbeidet som har vært gjort og vi må i likhet med resten av NRK fortsette med å knekke nye koder. Jeg går inn i denne jobben med enormt stor respekt for den jobben som gjøres av våre folk i hele landet, sier Lillelien ifølge en pressemelding fra NRK.

Tiltredelsesdato er ikke avklart.

Powered by Labrador CMS