Klubbleder Martin Riber Sparre opplever meklingen som en tålmodighetsprøve og er langt fra fornøyd med at det bare var 500  kroner per medlem som skilte mellom krav og løsning. Klubblederen forteller at resultatet likevel ikke var dårlig nok til å sende bedriften ut i streik. Foto: Martin Huseby Jensen.
Klubbleder Martin Riber Sparre opplever meklingen som en tålmodighetsprøve og er langt fra fornøyd med at det bare var 500 kroner per medlem som skilte mellom krav og løsning. Klubblederen forteller at resultatet likevel ikke var dårlig nok til å sende bedriften ut i streik. Foto: Martin Huseby Jensen.

Ikke streik i DN.no

Avtale rett før midnatt ga 22.000 i lønnsøkning. Klubben er skuffet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Meklingen mellom journalistklubben og DN Nye Medier (DNNM) ble ført i havn natt til onsdag. Partene ble enige om lønns- og ulempeøkninger som gir en gjennomsnittlig lønnsøkning på 22.079 kroner, lønnsglidningen inkludert, melder Norsk Journalistlag.

Partene forhandlet i nærmere 12 timer på riksmeklingsmannens kontor. Da de var enige, manglet det ifølge klubben rundt 500 kroner pr. medlem i forhold til kravet.

Det generelle tillegget er på 17.000 kroner.

Diverse avtaleforbedringer gir 2.500 kroner og økte vaktsatser gir hver journalist 552. kroner i året.

Klubbleder Martin Riber Sparre er skuffet, men sier avstanden var for liten til at man ville ta konflikt:

– Bedriften viste liten forhandlingsvilje selv da det skulle meget små beløp til for å sikre alle medlemmene lønnsvekst på linje med samfunnet for øvrig.

Powered by Labrador CMS