Frode Buanes går fra Dagens Næringsliv til VG Sporten.
Frode Buanes går fra Dagens Næringsliv til VG Sporten.

MEDIEFOLK:

Frode Buanes forlater DN – blir ny leder for VG Sporten

– Å forlate et DN i medvind føles på en måte som galskap.

Publisert Sist oppdatert

Frode Buanes forlater stillingen som digitalsjef i Dagens Næringsliv, og blir ny leder for VG Sporten.

- Vi er strålende fornøyd med at Frode Buanes nå melder overgang til VG. Han er en offensiv og innovativ leder, samtidig som han er bunnsolid både journalistisk og etisk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en pressemelding.

VG Sporten er et strategisk satsingsområde for VG, og den nye lederen skal sikre at VG styrker posisjonen som det viktigste nyhetsnettstedet for sport i Norge.

– VG Sporten har fulgt meg hele livet. Jeg gleder meg skikkelig til å møte alle de flinke folkene der og jobbe sammen for å sørge for at Sporten også i fremtiden oppleves uunnværlig, engasjerende, overraskende og avslørende, sier Buanes.

I DN har Buanes de siste seks årene vært redaksjonssjef for samfunnsredaksjonen og konstituert redaktør for publisering og visuell journalistikk. Før han kom til DN og Oslo, jobbet han ti år i Bergens Tidende som næringslivsjournalist.

Han er utdannet økonom med mastergrader fra Norges Handelshøyskole (NHH) og London School of Economics.

– Å forlate et DN i medvind føles på en måte som galskap, men for meg er dette en mulighet som det bare var umulig å si nei til, sier Buanes.

Over sommeren er han på plass i Akersgata.

– VG er et mediehus i verdensklasse, og det blir kjekt å komme tilbake til Schibsted og få samarbeide med all den ekspertisen som befinner seg der.

Powered by Labrador CMS