Vant jobben tilbake

Bente Bjørndal fikk stillingen tilbake fra enstemmig dommerpanel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Saksøkte har lagt feil vurderingstema til grunn med kompetanse foran ansiennitet uten å sannsynliggjøre at det var saklig nødvendig for å bedre lønnsomheten i bedriften.»

Slik betegner Oslo tingrett metoden ledelsen i DN Nye Medier brukte da de sa opp fire ansatte fra redaksjonen. En av disse, Bente Bjørndal, ønsket ikke å godta oppsigelsen og trakk sin arbeidsgiver for retten. Der vant hun fram med sin argumentasjon.

»Feilene er så vidt store at det er grunn til å regne med at de har hatt betydning ved utvelgelsen. Retten finner etter dette at oppsigelsen er ugyldig.»

Dommen er enstemmig og pålegger DN Nye Medier å betale saksomkostningene på 89.900 kroner.

Brukte tiden

Etter sju måneder puster Bente Bjørndal litt lettere ut. Siden hun fikk oppsigelsen, og valgte å trekke arbeidsgiveren for retten, har hun arbeidet i redaksjonen. Det har styrket henne, forteller hun. Nå har hun fått medhold på alle punkter i tingretten.

– Fordi jeg har vært i jobb har jeg styrket min selvfølelse gjennom arbeidsutførelsen min. Hadde jeg måttet gå i retten samme dagen som oppsigelsen kom, ville jeg ikke klart det. Så for meg har ikke tiden vært et problem, snarere har det vært en fordel.

Siden Bjørndal arbeidet i pinsen, avspaserer hun når Journalisten ringer. Men mandag er hun tilbake på jobb igjen. Da håper hun at arbeidsgiveren vil gi henne mulighet til å arbeide med stoffområdene som hun mener er hennes sterkeste: Børs, finans og energi.

– Jeg håper jeg får de samme mulighetene som mine kolleger når jeg nå har fått gjennomslag i retten.

Bruker tiden

Sjefredaktør Svein-Thore Gran skal i møte med sin jurist først på torsdag morgen, og forteller at han ikke ønsker å tolke dommen i noen retning.

– Arbeidsretten er et institutt hvor man skal løse tvister mellom ledelse og ansatte, og det har vi benyttet oss av. Så må vi se hvilke konsekvenser dette får for hvordan vi kjører prosessene videre.

Gran ønsker ikke å si om det kommer en annen oppsigelse dersom dommen blir rettskraftig. Han ønsker ikke å skape noen unødvendig usikkerhet.

DN Nye Medier har én måned å anke dommen på.

Powered by Labrador CMS