Michael Jackson-fansen startet de fysiske protestene mot «Leaving Neverland» allerede da dokumentaren ble vist på Sundance-filmfestivalen i januar. Foto: Reuters / NTB scanpix
Michael Jackson-fansen startet de fysiske protestene mot «Leaving Neverland» allerede da dokumentaren ble vist på Sundance-filmfestivalen i januar. Foto: Reuters / NTB scanpix

Michael Jackson-fans forsvarer ham fortsatt: Starter kampanje mot omstridt dokumentarfilm

Protester i flere land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Michael Jackson-fansen samler seg rundt motprotester – som i London har vært å se som bussreklame med teksten «Fact's don't lie, people do» og et bilde av det avdøde popikonet.

Med hashtager som #MJInnocent og #MJFam bidrar den trofaste fansen til folkefinansiering av reklame på busser og kanskje snart også på T-banestasjoner.

De demonstrerer i både England, USA og Kina, og poster lange avvisninger av anklagene som fremkommer i «Leaving Neverland» i sosiale medier, på egne nettsteder og YouTube-kanaler.

Også målrettede e-postkampanjer er tatt i bruk, melder BBC – i en lang reportasje som kanalens musikkreporter Mark Savage står bak.

– Jeg skal ikke lyve. Det har vært en tung uke. Teamet bak MJInnocent.com føler smerten deres, står det å lese på Facebook-siden til den britiske MJInnocent-gruppen som forsvarer Jackson.

Der deles for eksempel lenken til klageskjemaet til det britiske kringkastingsrådet, Ofcom, for å klage på den britiske samprodusenten av «Leaving Neverland», Channel 4.

Dan Reed, regissøren av den omstridte dokumentaren, har uttalt at dem som forsvarer Michael Jackson, vet lite om ham. Men i BBC-reportasjen fremkommer det at blant fansen bak kampanjen finnes det advokater og journalister som kjenner godt til anklagene.

– Vi løfter frem rettserklæringer, etterforskning – inklusive fra FBI, og tidligere uttalelser som helt klart går imot beskyldningene og informasjonen som presenteres i HBO-dokumentaren, sier Tiffany, en amerikansk fan som poster som @RideTheBoogie, til BBC.

– Vi følte veldig på at vi måtte være Michaels stemme, fordi – ironisk nok for en som hadde en hel karriere basert på stemmen – hadde han ikke lenger noen, sier Anika Kotecha, en av administratorene på MJInnocent.com-nettstedet, i kjølvannet av «Leaving Neverland»-visningen forrige uke.

Powered by Labrador CMS