Madeleine McCann var nesten fire år da hun forsvant fra familiens feriebolig i Praia da Luz i Portugal den 3. mai i 2007. Foto: Hugo Correia / Reuters / NTB scanpix
Madeleine McCann var nesten fire år da hun forsvant fra familiens feriebolig i Praia da Luz i Portugal den 3. mai i 2007. Foto: Hugo Correia / Reuters / NTB scanpix

Britiske medier om ny Madeleine McCann-dokumentar: – Oppblåst, manipulerende og melodramatisk

Ny dokumentar om Madeleine McCann-forsvinningen

Publisert

Britiske medier er ikke imponert over Netflix-dokumentaren om den høyprofilerte forsvinningssaken der lille Madeleine McCann ble borte for 12 år siden.

Bortsett fra å blåse nytt liv i teoriene, ryktene og konspirasjonsteoriene om mysteriet, konkluderer britiske medier med at de åtte episodene bringer lite nytt til bords for dem som har fulgt saken før.

– Oppblåst, manipulerende og melodramatisk, skriver The Telegraph om episodene.

Seerne tas kronologisk med fra tre år gamle Madeleine McCann forsvinner fra familiens ferieleilighet på Algarve-kysten i Portugal i 2007, via alle funn, teorier og hypoteser. Den påfølgende etterforskningen og mediedekningen gjorde saken til en av de største forsvinningssakene i nyere tid. Dokumentaren sikter seg inn mot alle de ledende teoriene om hva som kan ha skjedd med jenta.

The Guardian er enda mer knusende i sin kritikk, med én av fem stjerner, og kaller serien moralsk og kreativt konkurs.

Foreldrene Kate og Gerry McCann har nektet å delta i dokumentaren, og var selv motstandere av dens utgivelse, skriver The Guardian.

Foreldrene selv har vært gjenstand for teorier om at de sto bak forsvinningen, men det har politiet ikke lykkes med å slå fast.

– Kate og Gerry og deres utvidede familie og venner ble spurt om de ville delta i dokumentaren. Kate og Gerry ba aldri om dette, og kan ikke se hvordan det vil bidra til letingen etter Maddie på et praktisk nivå – så de valgte å ikke delta, sier en talsmann for familien.

Powered by Labrador CMS