Journalist Hans Petter Aass (f.v.), Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, og forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst fotografert ved Bore kirke.
Journalist Hans Petter Aass (f.v.), Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, og forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst fotografert ved Bore kirke.

TV 2 er i gang med dokumentar-serie om Tina Jørgensen-saken

– Vi har jobbet i lengre tid med denne serien.

Publisert Sist oppdatert

Forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og Stavanger Aftenblad-journalist Hans Petter Aass er sentrale i den kommende TV 2-serie om det uoppklarte drapet på Tina Jørgensen.

Fredag ble det kjent at en mann er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, og at samme mann er mistenkt for drapet på Jørgensen.

– Vi har jobbet i lengre tid med denne serien, som vi håper kan kaste nytt lys over Tina-saken. Forrige ukes utvikling gir fornyet håp om at det fortsatt er mulig å løse mysteriet, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger. 21-åringen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren etter én måned.

Sammen med Novemberfilm startet TV 2 tidligere i år arbeidet med en ny dokumentarserie om drapet.

Ny informasjon

– Det har gått over to tiår siden Tina Jørgensen ble drept, men tiden trenger ikke være en hindring for å finne nye svar. Snarere tvert imot. Mennesker som den gangen saken var ny valgte å tie, kan nå være i en annen livssituasjon som gjør det lettere for dem å snakke nå. Det skjer sjeldent uoppfordret, men ny oppmerksomhet kan gi ny informasjon. Min erfaring er at hver gang en gammel sak blir tatt fram igjen i media tilfører det nye opplysninger. Av og til verdifulle. Av og til avgjørende, sier Jørn Lier Horst i pressemeldingen.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, medvirker også i serien:

– Jeg føler meg privilegert over at TV 2 vil fokusere på denne saken. Jeg ønsker så inderlig at saken skal bli løst, og av respekt for Tina kommer jeg til å lete etter svar til min siste dag. Mitt hjerte gråter hver dag, og jeg vet at noen der ute vet noe. Jeg stiller opp på dette i håp om å få svar på hvem som drepte Tina.

Dekket begge drapene

Journalist Hans Petter Aass dekket både Tengs- og Jørgensen-sakene for VG da de skjedde, i dag er han ansatt i Stavanger Aftenblad.

– I løpet av min karriere som journalist, har jeg jobbet med mange drapssaker. Noen av disse har gjort et varig inntrykk. Birgitte-saken er en av disse, Tina-saken en annen. Jeg har i den forbindelse kommet tett på aktørene. I begge sakene sitter pårørende uten svar, og jeg håper vi kan bidra til at Tinas etterlatte får vite noe som gjøre tilværelsen bedre for dem, sier han videre.

Powered by Labrador CMS