Trump hevder fortsatt hardnakket at han ble frarøvet valgseieren som følge av omfattende valgfusk, noe også mange av tilhengerne hans er overbevist om.
Trump hevder fortsatt hardnakket at han ble frarøvet valgseieren som følge av omfattende valgfusk, noe også mange av tilhengerne hans er overbevist om.

Facebook fjerner innhold som inneholder «stop the steal»

Reagerer mot påstander om valgfusk.

Publisert Sist oppdatert

Facebook fjerner innhold som inneholder «stop the steal», en populær frase blant tilhengere av Donald Trump som hevder at han ble frastjålet valgseieren.

Trump hevder fortsatt hardnakket at det var han som vant presidentvalget i november, der utfordreren Joe Biden fikk 7 millioner flere stemmer.

Trumps tilhengere anklager Biden og Demokratene for omfattende valgfusk, men har ikke lagt fram beviser for dette.

At Biden blir innsatt som USAs neste president 20. januar, har vært tungt å svelge for mange av Trumps fanatiske tilhengere, noe som i forrige uke blant annet resulterte i opptøyer og storming av kongressbygningen i Washington.

QAnon

Twitter har siden fredag sperret kontoen til Trump, der han gjentatte ganger har kommet med udokumenterte påstander om valgfusk. Det samme har Facebook.

Twitter har også sperret 70.000 andre kontoer, der den såkalte QAnon-konspirasjonsteorien har vært spredt, og begrunner dette med at kontoene oppmuntrer og oppfordrer til voldsbruk.

Den elleville QAnon-teorien framstiller Trump som en redningsmann som beskytter det amerikanske folk mot demokrater som driver satanisk og pervers seksuell utnyttelse av barn, er kannibaler og konspirerer for å styre USA og verden.

På ubestemt tid

Facebook har nå også besluttet å fjerne alt innhold som inneholder «stop the steal» (stans stjelingen), en frase som ofte går igjen hos dem som hardnakket fastholder at Trump vant valget, skriver Wall Street Journal.

Facebooks nestleder Sheryl Sandberg sier samtidig at det ikke foreligger planer om å oppheve utestengelsen av Trump med det første.

– Vår utestengelse er på ubestemt tid. Vi har sagt at den i alle fall vil stå ved lag til presidentskiftet. Men vi har ingen planer om å oppheve den, sier Sandberg til Reuters.

Donald jr. utestengt

Facebook har også sperret Instagram-kontoen til Trump, som også er kastet ut av tjenester som Snapchat og Twitch.

Trumps sønn Donald jr., som har markert seg som en sterk forsvarer av farens politikk og utspill, er også utestengt fra Facebook.

– Vår politikk er den samme for alle, sier Sandberg.

– Ikke engang en president står over vår politikk, sier hun.

Powered by Labrador CMS