– Lovverket for den offentlige arenaen ble etablert av nasjonalforsamlinger og håndhevet av dommere, men nå er det private selskaper som har tatt styringen, skriver RSF.

Trump-utestenging kritiseres av Reportere uten grenser

Gjøres uten demokratisk eller juridisk kontrol.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen Reportere uten grenser (RSF) kritiserer sosiale mediers utestenging av USAs president Donald Trump.

– Alle disse beslutningene ble tatt av selskaper i privat sektor, uten noen demokratisk eller juridisk kontroll, påpeker Reportere uten grenser.

Organisasjonen viser til at Twitter 8. januar permanent stengte Trumps konto. Facebook, Instagram og Twitch stengte også Trump ute, mens Amazon i praksis stengte det kontroversielle sosiale mediet Parler.

– Lovverket for den offentlige arenaen ble etablert av nasjonalforsamlinger og håndhevet av dommere, men nå er det private selskaper som har tatt styringen, skriver RSF i en uttalelse.

– Deres normer er ikke definert innen et demokratisk rammeverk med kontrollmekanismer, de er ikke transparente, og man kan først anke til en domstol etter at de har tatt sine beslutninger. Organiseringen av det offentlige rom på nettet burde ikke bli overlatt til markedskrefter eller private interesser, argumenterer RSF videre.

Powered by Labrador CMS