James Comey, tidligere FBI-sjef, får sterk kritikk i en ny granskningsrapport for å ha lekket notater fra en samtale med president Trump. Foto: Reuters / NTB scanpix
James Comey, tidligere FBI-sjef, får sterk kritikk i en ny granskningsrapport for å ha lekket notater fra en samtale med president Trump. Foto: Reuters / NTB scanpix

Brøt med FBIs regler da han lekket notater fra sine samtaler med president Donald Trump

Får kritikk, men slipper siktelse.

Publisert

Tidligere FBI-sjef James Comey brøt med FBIs regler da han lekket notater fra sine samtaler med president Donald Trump, ifølge USAs justisdepartement.

Notatene beskriver en samtale som den daværende sjefen for den føderale politimyndighetene hadde med Trump der presidenten ba Comey om å henlegge etterforskningen av hans daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Ifølge Comey nektet han å etterkomme dette, og ikke lenge etter ga Trump ham sparken som FBI-sjef.

Senere innrømmet Michael Flynn at han hadde løyet til FBI om sine kontakter med Russlands ambassadør til USA. Dette ledet igjen til en av de første tiltalene i spesialetterforsker Robert Muellers Russland-granskning.

Justisdepartementet har foretatt en intern granskning av notat-lekkasjen, og torsdag ble rapporten lagt fram. Her konkluderes det med at Comey brøt med FBIs regelverk og at han var et «dårlig eksempel for FBI-ansatte».

Men granskerne har ikke funnet noe som tilsier at Comey delte den hemmeligstemplede informasjonen direkte med mediene. Det er dermed ikke grunnlag for å straffeforfølge Comey.

President Trump var snar med å kommentere saken etter at justisdepartementet hadde lagt fram rapporten.

– Kanskje aldri i vårt lands historie har noen blitt mer vanæret og hudflettet enn James Comey i den nylige framlagte rapporten fra generalinspektøren. Han burde skamme seg!, skriver Trump på Twitter.

Powered by Labrador CMS