President Donald Trump (t.h.) og Nord-Koreas leder Kim Jong-un spiste middag sammen i Hanoi onsdag. Foto: RLeah Millis / Reuters / NTB scanpix
President Donald Trump (t.h.) og Nord-Koreas leder Kim Jong-un spiste middag sammen i Hanoi onsdag. Foto: RLeah Millis / Reuters / NTB scanpix

Trump ekskluderte fire journalister fra å dekke middag med Kim

Innskrenker pressens tilgang.

Publisert Sist oppdatert

USAs president Donald Trump får kritikk for å innskrenke pressetilgangen til middagen med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Ifølge pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Sanders, ble beslutningen tatt på bakgrunn av spørsmål som ble ropt av pressen på møte tidligere på dagen, angående presidents tidligere advokat Michael Cohens Kongresshøring, som pågikk samtidig.

– På grunn av det historiske toppmøtets sensitive karakter har vi begrenset pressetilgangen til en mindre gruppe, sa Sanders, og la til at de alltid jobber med å sikre at amerikanske medier har så mye tilgang som mulig.

Fire journalister ble ekskludert fra å dekke middagen mellom de to lederne, og avgjørelsen ble møtt med kritikk i USA. Spesielt ettersom presidenten møtte lederen for et land som er kjent for å undertrykke menneskerettigheter og ikke ha en fri presse.

– Dette toppmøte gir en mulighet for det amerikanske presidentskapet til å vise styrke ved å stå overfor tøffe spørsmål fra et fritt og uavhengig pressekorps, ikke vise svakhet ved å gjemme seg bak siste minutts restriksjoner, opplyser Korrespondentforeningen i Det hvite hus.