President Trump vil ha slutt på at sosiale medier ikke kan saksøkes for brukernes handlinger.
President Trump vil ha slutt på at sosiale medier ikke kan saksøkes for brukernes handlinger.

Truer med veto hvis det ikke åpnes for at sosiale medier kan saksøkes for brukernes innhold

Vil ha slutt på lovparagraf som beskytter IT-selskapene.

Publisert Sist oppdatert

Donald Trump truer med å nedlegge veto mot årets forsvarsbevilgning hvis ikke Kongressen åpner for å la sosiale medier bli saksøkt for brukernes innhold.

Trump ønsker å få en slutt på en lovparagraf fra 1996 som beskytter IT-giganter fra å bli saksøkt fra dem som føler seg forurettet i sosiale medier. Han mener paragrafen er en seriøs trussel mot nasjonal sikkerhet og valgets integritet.

– Dersom den veldig farlige og urettferdige seksjon 230 ikke blir fullstendig fjernet fra Forsvarsautorisasjonsvedtaket (NDAA), vil jeg derfor bli tvunget til å nedlegge veto, skriver Trump på Twitter.

Trump har gjentatte ganger gått til angrep på sosiale medier de siste månedene og hevder at de knebler konservative stemmer.

Presidentens mange anklager om valgfusk, som ikke har rot i virkeligheten, har også fått unngjelde av Twitter, som markerer mange av innleggene hans med teksten «denne påstanden er omstridt.»

Forsvarsautorisasjonsvedtaket er allerede i trøbbel fordi Kongressen er uenige om hvorvidt man skal endre navnet på militærbaser som er oppkalt etter sørstatsoffiserer.

Powered by Labrador CMS