Her er en del av den nye redaksjonen for e-sport i TV 2. Fra venstre: Prosjektleder Ola Solheim, programleder Simen Henriksen, Halvor Gulestøl og Hege Botnen. I tillegg er Donya Jabari en del av redaksjonen. Foto: TV 2

TV 2 henter fra NRK og VG til ny satsing på e-sport

Vil gjøre e-sport på samme måte som Tour de France, melder TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før sommeren varslet TV 2 en ny satsing på e-sport. Nå er bemanningen på plass og kanalen varsler storsatsing inn mot høsten.

Og de har store ambisjoner for dekningen av e-sport.

– Vi kommer til å rigge denne satsningen på lik linje som våre andre sportsrettigheter. Med fokus på godt innhold fra vårt studio i Bergen. Min drøm er at vi klarer å rigge e-sport på lik linje som vi har skapt interessen for sykkel gjennom Tour de France, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, ifølge en pressemelding fra TV 2.

TV 2 har også fått med seg flere erfarne folk.

Ola Solheim er ansatt som prosjektleder og innholdsprodusent. Han har tidligere erfaring fra NRK, Rubicon og Aftenposten. Simen Henriksen er ansatt som programleder, og har tidligere kommentert e-sport for NRK og ESL.

TV 2 har også fått med seg Donya Jabari som i lang tid har vært å se på VGTV. I tillegg er ekspertkommentator Halvor Gulestøl og den profesjonelle CS-spilleren Hege Botnen med på laget.

TV 2 har kjøpt rettighetene til flere store e-sportarrangementer. De varsler at første store sending starter allerede 28. september. Da dekkes turneringsserien ESL One i New York.

Gjennom høsten vil TV 2 sende flere store arrangement for e-sport på nett og linær TV.

Powered by Labrador CMS