Geir Arne Bore. Foto: Birgit Dannenberg
Geir Arne Bore. Foto: Birgit Dannenberg

Drammen vurderer søndagen

Det telles på knappene i Drammens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Drammens Tidende (DT) er en av de få avisene igjen i Edda Media som fortsatt gir ut søndagsavis. Avisen er også den eneste av Edda-avisene rundt Oslofjorden som trykker på en lørdag. Ifølge A-pressens Bygdeposten vurderer Drammens Tidende endringer i produktporteføljen sin.

– Ikke avgjørende

Ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende mener det ikke er trykkeriforholdene som avgjør om søndagsutgaven overlever. Han sier til Journalisten at man i Drammens Tidende forholder seg til avtalen med Edda Trykk og viser til at det er mange aviser som er alene på trykkeriet når søndagsutgaven går gjennom pressa.

– Hvor sannsynlig er det at DTs lesere har søndagsavis i et lengre perspektiv?

– Det kan jeg ikke si noe om nå. Det handler om konsekvensene finanskrisen vi er inne i nå fører med seg. Vi har stablet om nå, for vi har tatt tv-stasjonen, det har de andre mediehusene kommet etter med. Dette er en helhetsvurdering vi og eierne må gjøre, og det eneste jeg kan gjøre, er å garantere at vi skal bli bedre på lokalstoffet, sier Bore.

Koster også

Han forteller at Drammens Tidende er inne i en større evaluering av hele produktet, som blant annet vil innebære en redesign. Bores kollega Håkon Borud i Tønsbergs Blad droppet for en stund tilbake lørdagsmagasinet sitt på egen rygg, det samme gjør Nationen. I Drammen er det ikke sikkert det skjer. Bore mener at det også er en kostnad ved å kutte magasinet og viser til leserne som han mener er veldig fornøyde med produktet.

– Vi må se på hva vi får igjen for dette, det er vanskelig å være presis nå. Det handler om helhetsproduktet vi presenterer for leserne.

Powered by Labrador CMS