– Det blir kjempespennende, sier Ola Niemann om jobben han nå går til.
– Det blir kjempespennende, sier Ola Niemann om jobben han nå går til.

Ola Niemann går fra Drammens Tidende til PST

– Jeg går fra noe veldig bra, til noe veldig bra, sier nyhetslederen.

Publisert Sist oppdatert

Ola Niemann forlater stilling som nyhetsleder i Drammens Tidende, og går til ny jobb i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Det bekrefter han selv overfor Journalisten.

Som seniorrådgiver skal Niemann jobbe opp mot de digitale plattformene og bidra til å løfte den digitale satsingen til PST.

Niemann starter i en av tre nyopprettede stillinger i kommunikasjonsavdelingen til sikkerhetstjenesten. Tidligere har Journalisten fortalt at NRK-journalist Eirik Veum slutter i NRK for å ta fatt på arbeidet med ekstern kommunikasjon i samme avdeling.

– Det blir kjempespennende, og jeg gleder meg til å forstå hele bildet av ting jeg har dekket, lest og fulgt med på gjennom jobben i Drammens Tidende, sier Niemann til Journalisten.

Niemann er vokst opp i Drammen og har stort sett jobbet hele sitt voksne liv i avisa. Han legger ikke skjul på at det blir en overgang å skulle jobbe med noe annet.

– Jeg har jo ikke vært i nyhetslederjobben så lenge heller, men det å gjøre noe som er nytt, og som jeg ikke har kjennskap til fra før, er spennende, sier han.

Å få befolkningen til å forstå hva PSTs arbeid handler om gjennom sosiale medier blir noe av utfordringen han skal ta fatt på.

– Å få folk til å forstå terror og trusselnivåer, hva som truer befolkningen og hvordan man forebygger, blir spennende, sier han og legger til:

– Det blir skikkelig læringskurve. Jeg har hørt mye bra om arbeidsmiljøet der. Jeg går fra noe veldig bra, til noe veldig bra.

Powered by Labrador CMS