– Jeg har støttet Jan Magne [Stensrud] 200 prosent i arbeidet som journalist, sier Mischa Vanhoudt, nestleder i Drangedalsposten-styret.
– Jeg har støttet Jan Magne [Stensrud] 200 prosent i arbeidet som journalist, sier Mischa Vanhoudt, nestleder i Drangedalsposten-styret.

Nestleder i styret sier hun ikke ble kontaktet før redaktør fikk sparken

Støtter redaktørens redaksjonelle linje.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mischa Vanhoudt, nestleder i styret i Drangedalsposten, sier hun ikke visste om oppsigelsen av ansvarlig redaktør og daglig leder Jan Magne Stensrud før klokka 18.30 torsdag.

– Da ble jeg oppringt av styreleder og orientert om at det var problemer. Jeg opplevde da at beslutningen allerede var tatt og slikt liker jeg ikke, forteller Vanhoudt, som mener at en så alvorlig sak må diskuteres i styret før beslutning tas.

– Vi kan diskutere bagateller i timevis, men når det gjelder oppsigelse av redaktøren blir styret ikke kontaktet, fortsetter hun.

– Jeg er ikke enig i at vi kan ha slike prosesser i en så alvorlig sak, og jeg føler meg lurt. Sånn har vi aldri jobbet før, og dette er ikke en måte jeg liker å jobbe på. Jeg er en person som mener at dialog og kommunikasjon er de viktigste verktøyene. Her skulle det vært innkalt til et styremøte, sier nestlederen.

Hun forteller videre at hun ikke har noen problemer med Jan Magne Stensruds redaksjonelle linje, tvert imot: den støtter hun fullt ut.

– Er det problemer på andre områder, som daglig leder, tenker jeg det finnes løsninger. Løsninger vi nå ikke fikk anledning til å undersøke.

– Jeg har støttet Jan Magne 200 prosent i arbeidet som journalist. Derfor spurte jeg hva som var problemet og om jeg kunne få eksempler på noen problemer som kunne forsvare oppsigelsen. Det fikk jeg ikke og derfor bestemte jeg meg for å gå ut av styret. Jeg vet ikke om jeg kan det, men man kan jo ikke si opp en person på den måten eller, avslutter Mischa Vanhoudt.

Styreleder i Drangedalsposten, Øystein Rugtveit, sier følgende i en kommentar:

– Jeg har hatt samtaler med Mischa i forkant av oppsigelsen og da hadde vi felles forståelse. Oppsigelsen dreier seg ikke om redaktørens redaksjonelle linje og det har vært enighet i styret rundt denne beslutningen, at hun nå har endret syn på dette vil jeg ikke kommentere.

Powered by Labrador CMS