Den meksikanske journalisten Luis Enrique Ramírez Ramos ble funnet drept i forrige uke. Så langt i år er ni journalister drept i Mexico.
Den meksikanske journalisten Luis Enrique Ramírez Ramos ble funnet drept i forrige uke. Så langt i år er ni journalister drept i Mexico.

PRESSEFRIHET:

Ni drap på pressefolk hittil i år: Nok en journalist drept i Mexico

Fagforeningen krever at saken ikke forblir uløst.

Publisert Sist oppdatert

6. mai ble den meksikanske journalisten Luis Enrique Ramírez Ramos funnet drept etter å ha vært savnet et døgn. Det internasjonale journalistforbundet (IFJ) melder at han ble kidnappet av væpnede personer i nærheten av sitt hjem.

Dødsårsaken skal være en hodeskade som følge av slag. Ifølge Aftenposten ble liket funnet innpakket i en sort plastpose langs en veikant i delstaten Sinaloa.

Ramos hadde jobbet nærmere 40 år som journalist for flere av landets største medier, og var grunnleggeren av nettavisen Fuentes Fidedignas. I løpet av karrieren skrev han flere bøker og mottok 14 statlige og nasjonale journalistpriser.

Selv om det ikke var rapportert om trusler mot Ramos nylig, skal han for flere år siden ha uttrykt at han følte seg i faresonen på grunn av undersøkelser han hadde utført ved andre tilfeller av vold mot mediefolk i Sinaloa.

Med denne saken er det så langt i år registrert ni drap på journalister i Mexico. Landet er rangert som nummer 127 av 180 land på årets pressefrihetsindeks.

IFJ og den meksikanske journalistforeningen SNRP fordømmer angrepet og krever en umiddelbar etterforskning.

«Vi beklager denne forbrytelsen som bekrefter at landet vårt fortsetter å være det mest usikre landet å utføre arbeidet med å informere samfunnet. Vi krever fra myndighetene at drapet på journalisten Luis Enrique Ramírez Ramos ikke forblir uløst, slik det har skjedd med dusinvis av drap mot kolleger», skriver SNRP i en uttalelse til IFJ.

Powered by Labrador CMS