Peter De Vries var en av Nederlands mest kjente krim- og gravejournalister og hadde sitt eget TV-program. Han ble drept i et attentat i Amsterdam i juli i fjor.

Drapet på Peter De Vries

Påstand om livsvarig fengsel etter drap på nederlandsk journalist

Aktor i saken mot mannen som er tiltalt for drapet på den nederlandske krim- og gravejournalisten Peter De Vries la tirsdag ned påstand om livsvarig fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

64 år gamle Peter De Vries ble skutt i hodet da han forlot et TV-studio i Amsterdam i juli i fjor, og han døde ni dager senere av skadene.

En 21 år gammel nederlandsk statsborger, som av mediene i landet er identifisert som Delano G, ble pågrepet og tiltalt for å ha skutt den kjente journalisten.

En 35 år gammel polsk statsborger, identifisert som Kamil E, er tiltalt for å ha kjørt fluktbilen.

Familiemedlemmer fortalte at 21-åringen ble lovet 150.000 euro, over 1,5 millioner kroner, av en kriminell bande for å drepe de Vries. Motivet skal ha vært at journalisten i tiden før drapet var rådgiver for et av aktoratets stjernevitner i saken mot en antatte narkotopp.

Stjernevitnets bror og forsvarer ble også drept, noe som bidro til å styrke politiets teori om hvem som beordret drapet på De Vries.

Delano G har nektet å forklare seg i retten, mens Kamil E har erkjent at det var han som kjørte 21-åringen. Drapsvåpenet ble funnet da politiet stanset bilen med de to mennene, og det ble også funnet DNA-spor som knyttet dem til våpenet.

Dom i saken er ventet 14. juli.

Powered by Labrador CMS