NRK avviser fyrverkerikritikk

Hadde både tillatelse og hjelp av brannvesenet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kunne Journalisten fortelle at Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) var kritiske til at en av NRKs programledere skjøt opp pinnefyrverkeri innendørs. I en pressemelding skrev DSB at dette er ulovlig og at NRK ikke hadde hentet inn nødvendige tillatelser.

Feil

Det avviser prosjektleder for programmet «Ikke gjør dette hjemme», Njord Røv, blankt.

– Det er feil begge deler. Vi hadde tillatelse til å sende opp fyrverkeri, og vi hadde representanter fra brannvesenet til stede. Dette har jeg dokumentasjon på, og det har jeg sagt til DSB, sier prosjektlederen.

Han sier videre at pinnefyrverkeriet er ulovlig blant vanlige folk, men at brannvesenet i dette tilfellet har gitt tillatelse til å sende opp fyrverkeri. Selv om de ikke har gitt spesifikt klarsignal for pinneraketter i dette tilfellet, mener Røv at fyrverkeriet de benyttet seg av ikke skiller seg vesentlig fra bakkefyrverkeri, siden rakettene var fastmontert til et bordbein.

Forebyggende

– Fordelen med pinneraketter er at de er lettere å holde styr på, de går rett opp. Bakkefyrverkeriet går i alle retninger, sier han.

Når det gjelder DSBs spørsmål om forebyggende effekt, har prosjektlederen et klart budskap til direktoratet

– Vi mener at det å faktisk se at en rakett kan starte en brann, har en langt større forebyggende effekt enn at DSB advarer mot fyrverkeri generelt. Her er vi uenige i DSB’s vurdering.

Powered by Labrador CMS