Sanering i økonominyheter

Media Norge-aviser kvitter seg med økonominettstedet til fordel for E24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært ventet i mediebransjen at eierstrukturen i NA24 ville endres. I dag eies nettstedet av TV 2 (40 prosent), Aller internett (20 prosent) og Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Adresseavisen (10 prosent hver).

Overtar i dag

Bergens Tidende skriver at de ansatte har kjøpt nettstedet fra sine eiere, og at Media Norge-avisene nå trolig vil inngå samarbeid med konkurrenten E24. Media Norge eier deler av E24 gjennom Aftenposten.

– De har tatt i over driften fra og med i dag, sier Adressas styrerepresentant i NA24, Rolf Dyrnes Svendsen.

Etter det Journalisten får opplyst fra flere hold er at det skal ha kommet inn bud fra institusjonelle aktører som A-pressens Mediehuset Digital og fra storeier Aller internett. Sistnevnte skal ha tatt en eventuell overtakelse helt opp til styrenivå i moderselskapet i Danmark.

Tror på de ansatte

– Hvorfor valgte dere å gå for de ansatte og ikke en av budgiverne?

– Fordi vi har tro på at de ansatte er i stand til å gjøre det, det er i hvert fall min hovedbegrunnelse. Jeg har tro på Inge Berge og de medarbeiderne som har stilt seg bak initiativet. NA24 har et godt journalistisk produkt og hadde også gode resultater. De har hatt god trafikkutvikling og god salgsutvikling etter at de har tatt over mer av salget selv. Virksomheten må likevel dimensjoneres på en annen måte og de ansatte er best skikket til å gjøre dette, sier Svendsen.

Tapt posisjon

Trafikkutviklingen Svendsen refererer til stemmer ikke helt overens med topplisten til TNS. Der har NA24 falt fra å være det nest størst økonominettstedet i Norge målt i ukentlige unike brukere, til det tredje største. På dagmålingene er NA24 passert av både DN.no og Hegnar Online og er den minste aktøren innenfor nisjen i Norge.

Hvor mange av de ansatte som faktisk er med på denne overtakelsen er uvisst. Det er på det rene at redaksjonsklubben i NA24 stilte mistillitsforslag mot Inge Berge på nyåret.

Undertegnede har arbeidet i NA24 som mediejournalist i perioden mai 2006 til mai 2008.

Powered by Labrador CMS