Montasje: Birgit Dannenberg
Montasje: Birgit Dannenberg

Vil inn i E24

Media Norge-partnerne vil også ha eierandeler i E24, slik Aftenposten har. Men i skyggen lurer VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

E24 ble med brask og bram lansert av Aftenposten og VG i 2006. Næringslivsavisen var en kopi av E24 i Sverige og etablerte seg kjapt som landets største innen sitt felt på nett.

Siden starten har nettstedet vært eid av Aftenposten (60 prosent) og VG (40 prosent), men det kan tenkes at dette endrer seg.

Forskjellige

For etter det Journalisten kjenner til har Aftenpostens fusjonskamerater Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad et ønske om å bli medeiere i det etter hvert så suksessfulle nettstedet, som i 2007 leverte nesten 3 millioner kroner i overskudd før skatt.

Etter at de tre regionavisene tidligere i år trakk seg ut av samarbeidet med konkurrenten NA24, har de hatt et ønske om å finne seg en ny partner, og da gjerne en de kan være med og eie.

– Det er naturlig for oss å se på samarbeidspartnere som er nærmere i slekt med oss nå. Og det er naturlig at vi snakker sammen, det ville vært en større nyhet om vi ikke gjør det. Vi har en god dialog, men det er flere parter her, og kanskje våre interesser er forskjellige, sier digitalredaktør Tor Arne Fanghol i Bergens Tidende.

Brukbart

Fanghol forklarer at han opplever dialogen under møtene om fremtidig deltakelse i E24 som god. Hva disse samtalene eventuelt henger på, ønsker han ikke å si. Og han utelukker ikke at det ikke nødvendigvis trenger å være E24 de tre avisene utenfor Oslo trenger å samarbeide med.

– Det er flere som driver med økonominyheter i Norge. Først skal vi vite selv hva vi vil og ikke minst hva det gir oss å samarbeide med andre. Vi er i en ny situasjon. Samarbeidet med NA24 synes vi var brukbart, selv om det ikke lot seg videreføre økonomisk.

Uaktuelt?

Skulle de tre avisene komme inn på eiersiden, så innebærer det naturlig nok at aksjepostene til Aftenposten og VG reduseres.

Administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, ønsker ikke å ta stilling til hvordan man vil forholde seg til endret eierstruktur i E24 nå, det får tas når det kommer sier han. Men at VG skal selge seg ned, eller få redusert aksjepost gjennom en rettet emisjon, tviler han på.

– Det tror jeg ikke er noen særlig aktuell problemstilling nei, sier han.

VG eier 40 prosent av aksjene i E24, men er langt på vei den av eierne som bidrar med mest trafikk til nettstedet.

Alternativer

Hos største eier og Media Norge-partner Aftenposten er man ikke så avvisende til å redusere sin eierandel, som det man er i VG.

– De samtalene foregår i veldig saklige og vennskapelig omstendigheter, og vi diskuterer hvilken modell som kan inkludere de andre. Det kan medføre endring i eierstruktur, men det er nødvendigvis ikke eneste alternativet, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund.

Lund forteller at dialogen må få gå sin gang bak lukkede dører.

I E24 sitter ansvarlig redaktør Per Valebrokk og synes fornøyd med dagens eierskap.

– Det viktigste for E24 fremover er at samarbeidet redaksjonelt og trafikk med våre eiere styrkes videre.

Valebrokk stiller seg likevel, og ikke overraskende, positiv til et samarbeid med Media Norge som kan styrke veksten til nettstedet ytterligere.

Powered by Labrador CMS