Per Valebrokk. Foto: Birgit Dannenberg
Per Valebrokk. Foto: Birgit Dannenberg

E24 skal utvide hvert år

Nettstedet leverer overskudd og nå satses det høyt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil øke med to nye i år, og planen for de neste fire årene skal vi øke antall hjemler hvert år. Den økningen blir i hvert fall på samme nivå som i år, slår sjefredaktør Per Valebrokk fast.

E24 har i skrivende stund 32 ansatte, av disse er 18 redaksjonelle, om utviklerne regnes med.

For andre året på rad leverer E24 overskudd. Dermed har nettstedet klart det dets svenske, estiske og franske søsken ikke klarte før de ble stengt.

Realistisk mål

I fjor endte bunnlinjen med et overskudd på 3,4 millioner kroner. En forbedring på nesten to millioner kroner fra 2011. Majoriteten av pengene sendes til eier VG i konsernbidrag, og sjefredaktør Per Valebrokk er ikke snau med prognosene for inneværende år. Overskuddet skal bli enda større.

Driftsinntektene i perioden økte med seks millioner, samtidig økte lønnskostnadene med i underkant av 3,5 millioner. Driften gikk til syvende og sist i pluss med et overskudd på i underkant av 4,6 millioner kroner, opp fra 2011s driftsoverskudd på to millioner.

Valebrokk forklarer at de økte lønnskostnadene primært ligger i nyansettelser.

Redaktøren mener å utvide staben er et realistisk mål. Dessuten – skal man sikte høyt må det også være en villighet til å satse penger på det. Det er ikke gratis, sier han, å befeste posisjonen som det ledende nettstedet på feltet. Noe han mener statistikken over siterte kilder på næringslivsnyheter beviser.

– Jeg mener vi også blir mer lønnsomme. Og jeg mener 2013 har rom for ytterlige forbedringer. I hvert fall skal vi få til en klar forbedring fra fjoråret.

Utvider stoffområde

E24 ble etablert av VG og Aftenposten i 2006 basert på det svenske nettstedet med samme navn. I dag konkurrerer nettstedet primært med DN.no og Hegnar Online og til dels med Nettavisens NA24.

DN.no hadde for øvrig driftsoverskudd på 9,8 millioner kroner i 2012.

Konkurransen opplever Valebrokk som tøff. Men samtidig setter han pris på den. Den gjør E24 enda bedre.

Med nyansettelser er det også naturlig å se på stoffområdene nettstedet dekker. Redaktøren vil satse mer på it og det han omtaler som generelt næringsliv.

– Det er et hav av stoff å ta av!

Betalingsløsninger

Erkerivalen DN.no har varslet at det arbeides med betalingsløsninger for nettavisen. I E24 står ikke slikt særlig høyt på agendaen, om vi skal tro Valebrokk.

– Vi kjører vårt løp og mener annonsefinansieringen av nettet fungerer. Men det betyr ikke at vi ikke ser på annet, men jeg tror at om du spør meg om fem år vil annonser fortsatt være vår viktigste inntektskilde.

Powered by Labrador CMS