Thor Gjermund Eriksen. Foto: Kathrine Geard
Thor Gjermund Eriksen. Foto: Kathrine Geard

Tause om bud på Edda

A-pressen og Berner Gruppen er forsiktige med å antyde noe som helst om forpliktende bud på Edda Media.

Publisert Sist oppdatert

Edda Medias eier, Mecom Group, vurderer nå å selge virksomheter i Tyskland for å bedre sin dramatiske gjeldssituasjon. En slik løsning kan gjøre et Edda-salg mindre aktuelt.

– Dette har vi ingen kommentar til nå, er alt Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør og kommunikasjonsansvarlig i A-pressen, er villig til å si om saken.

Eriksen ønsker verken å besvare spørsmål om når A-pressen eventuelt vil legge inn et formelt bud på Edda Media eller om konsernet er blitt møtt med strengere krav til egenkapital i forbindelse med finansieringen av et bud.

– Har dårlig tid

Konsernredaktør John Arne Markussen er sentral i Berner Gruppens arbeid med å snekre sammen et bud på Edda.

– Mecom har en finansiell utfordring. De har et gjeldsproblem som må håndteres, og de har dårlig tid på seg. Jeg tror at det hele tiden har ligget i kortene at mange i Mecom-systemet vil unngå å selge Edda Media. De vil nok forsøke å se helheten og vurdere om det er fornuftigere å selge noe annet, hvis de finner kjøpere og gode løsninger, sier Markussen.

Ulike løsninger

Han oppfatter at Mecoms hovedfokus i dag ligger på kontinentet, hovedsakelig i Nederland.

– Men selskapet er i en så presset situasjon at de har behov for å finne en løsning på gjeldsproblemene sine. Da vurderer de nok ulike løsninger, og det skjer i disse dager, framholder Markussen.

– Når kan vi vente et endelig bud på Edda fra Berner Gruppen?

– Berner Gruppen har lagt inn et bud på Edda Media.

– Et forpliktende bud?

– Vi har lagt inn et bud, og jeg vil ikke utdype det ytterligere. Men det er naturlig at man tar noen forbehold når man legger inn et bud.

– Har dere fått gjennomført en due diligence av Edda, altså en gjennomgang av selskapets økonomiske og juridiske forhold, slik A-pressen fikk anledning til før jul?

– Det vil jeg ikke kommentere, svarer Markussen.

Polaris på banen

I desember ble det kjent at Polaris Media vurderer å gå sammen med Berner Gruppen om et bud på Edda Media. Et halvt år tidligere gjorde konsernsjef Per Axel Koch det klart at Polaris kunne tenke seg å kjøpe virksomheten til Edda i Møre og Romsdal, med Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke i spissen.

Det har vært møter mellom Berner Gruppen og Polaris Media, uten at det har ført fram til noen konklusjoner.

Powered by Labrador CMS