Styreleder David Montgomery er i ferd med å selge i Tyskland. Foto: Birgit Dannenberg
Styreleder David Montgomery er i ferd med å selge i Tyskland. Foto: Birgit Dannenberg

Mecom på vei ut av Tyskland

Eddas eier nesten i havn med en avtale om salg av Berliner Verlag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter lange forhandlinger synes Mecom å ha kommet til enighet om salg av sin tyske divisjon, Berliner Verlag. I forrige uke ble det ble kjent at blant andre M. DuMont Schauberg (MDS) er interessert i å kjøpe avishuset som blant annet omfatter Berliner Zeitung og Berliner Kurier.

Halvannen milliard

Budet fra MDS skal ifølge Reuters være på 165 millioner euro, eller nesten 1,6 milliarder kroner.

Nyhetsbyrået skriver at avtalen skal sluttforhandles og trolig signeres allerede på fredag. Etter det Journalisten kjenner til, skal dette budet være veldig konkret og ha blitt forhandlet over lengre tid.

Før jul ble det kjent at Mecom fikk en pustepause fra bankene. Selskapet fikk to måneders utsettelse på å betale avdrag på gjelden. Medieselskapet har per i dag en gjeld på over sju milliarder kroner. Dersom den tyske delen av konsernet selges, vil gjelden bli redusert slik at banksyndikatet, som er ledet av DnB NOR i London, blir beroliget.

Etter det Journalisten kjenner til, har Mecom hatt press på seg for å selge ut blant annet Edda Media, noe styreleder David Montgomery ikke ønsker.

Flere salg

Mecom har lenge sett på flere andre salgsmuligheter i konsernet. Deriblant skal Mecom være interessert i å selge seg ut av deler av virksomheten i Nederland, hvor selskapet er minoritetseier. Også trykkeriene i Nederland er vurdert solgt.

Ifølge kilder Journalisten har vært i kontakt med i Edda-systemet, skal tidligere forhandlinger om salg av eierposter i Nederland ha strandet på manglende finansiering hos kjøperen.

Kilder Journalisten har snakket med mener at dersom avtalen mellom MDS og Mecom fullføres fredag, innebærer det at Edda Media blir i Mecom i overskuelig fremtid. Det innebærer også at Edda og A-pressen vil gjenoppta planene om en eventuell fusjon mellom Edda Trykk og NR1-Trykk. Ifølge de samme kildene skal disse forhandlingene også være nær en konklusjon.

Powered by Labrador CMS