Ansatterepresentant Carine Johansen. Foto: Birgit Dannenberg
Ansatterepresentant Carine Johansen. Foto: Birgit Dannenberg

– Urovekkende

Ansatterepresentantene foreslo lavere konsernbidrag, men ble stemt ned i Edda Medias konsernstyre.

Publisert Sist oppdatert

– Når konsernledelsen mener å ha råd til konsernbidrag av denne størrelsen, så bør de også vise vilje til anstendige lokale lønnsoppgjør denne våren, sier ansatterepresentant Carine Johansen, journalist i Østlandets Blad.

Johansen bekrefter at hun foreslo et langt lavere konsernbidrag, men at hun kun fikk sin egen stemme.

– I konsernstyret gikk jeg inn for om lag 200 millioner kroner. Jeg forstår at eierne vil tjene penger, men alt til sin tid.

Krise nr. 2?

Johansen viser til at Edda Media og de ansatte har bak seg et kriseår, der mange har mistet jobben og de gjenværende opplever økende produksjonspress.

– I en situasjon med usikkerhet om en eventuell ny finanskrise, er det urovekkende at man velger å ta ut såpass mye av verdiene i Edda Media og overfører dem til Mecom.

Johansen poengterer at de ansatte får beskjed om at det er kostnadskutt som gjelder, samtidig som flere klubber har opplevd null eller svært beskjedne tillegg i de lokale oppgjørene.

– Det blir en skjevfordeling når de ansatte må holde igjen, mens eierne tar ut det de mener de fortjener i utbytte.

Heller til lønn

– Konsernsjefen presiserer at det ikke er snakk om utbytte som går direkte til eierne?

– Hvordan pengene blir fordelt i Mecom er ikke det store spørsmålet, men at man ser seg råd til en slik overføring i disse tider. Det hjelper ikke de ansatte at pengene går til å slette gjeld. De kunne vært brukt på andre måter. Viljen til å akseptere konsernbidrag øker hvis man føler seg verdsatt i form av gode lønnsoppgjør. Det har vi ikke følt i 2009.

Powered by Labrador CMS