Ansatte negative til deskplaner

Mener mulig sentraldesk vil svekke kvaliteten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten kunne i går fortelle at Edda Media vurderer å sentralisere redigeringen av avisene sine. Dette er et av tre alternativer ledelsen ser på for å øke effektiviteten på sideredigeringen.

Forringer journalistikken

I en uttalelse til Journalisten uttaler styret i Norsk Journalistlag Edda at de mener det er et paradoks at arbeidet med dette prosjektet er basert på prosjektet “Den viktige journalistikken” som Edda Media gjennomførte i fjor.

Styret i Edda NJ består av Carine Johansen (leder), Lars Døvle Larssen, Terje Størksen, Brynhild Marit Møllersen, Jan Erik Skau (hovedtillitsvalgt).

– Det kan vise seg å bli et prosjekt som er med på å forringe journalistikken og produktet vi leverer, skriver styret og viser til notatet hvor vaktsjefene i Nordlys, Finnmark Dagblad, Fremover og Lofotposten ble intervjuet. Her peker samtlige på at kvaliteten er blitt dårligere etter at avisene ble produsert i Nordlys.

– De peker på at journalistene får dårligere tid til å utøve journalistikk fordi de bruker tid på å tilpasse sakene til malene.

Ressursene begrenser

Styret viser videre til at ressurssituasjonen også endres som følge av omlegging av produksjonen i og med at vaktsjefene får en rolle som er mer knyttet opp til administrasjon og sideproduksjon, fremfor reportasjeledelse og coaching.

Styret i NJ Edda oppfordrer de lokale redaktørene til å ta et standpunkt og mener det å sette bort sideproduksjonen, utfordrer redaktørens selvråderett.

– Og uten tvil svekker denne.

Journalisten skrev tirsdag i denne artikkelen at Oslo var pekt ut som stedet en sentral desk ville bli plassert. Dette er feil og vi beklager det.

 

Powered by Labrador CMS