Edda vraker trolig Saxotech

Nettavisene i Edda Media har mistet tålmodigheten. Etter gjentatte driftsproblemer vrakes trolig systemleverandøren Saxotech.

Publisert Sist oppdatert

– Driftsproblemene har vart for lenge og toppet seg i går og i dag. Vi kan ikke leve med et system som er så mye nede, sier avdelingsleder i Edda Interaktiv, Henning Sund.

Han leder Edda Medias nyopprettede prosjektgruppe som skal vurdere skifte av systemleverandør.

– Det som nå skjer er resultat av lengre tids frustrasjon. Det er ikke samsvar mellom kvaliteten på den tjenesten Saxotech leverer og den prisen vi betaler. Prosjektgruppa skal se på hvilke kriterier vi skal legge til grunn for valg av ny leverandør.

– Så det er klart at Saxotech vrakes?

– Jeg skal ikke være helt kategorisk. Det er en åpen prosess, og vi skal høre på Saxotech også. Men de må gjøre dramatiske forbedringer på kort sikt om de skal være en aktuell kandidat. Og gitt leveransen de siste ukene vil det overraske mye om vi fortsetter med Saxotechs nettpubliseringssystem, sier Sund

– Hvor lenge binder kontrakten dere til Saxotech?

– Vi har kort oppsigelsestid. Den er bare tre måneder.

Nede igjen

Torsdag var alle nettavisene i Edda Media berørt av en server- og databasefeil hos den danske leverandøren Saxotech. Det førte til at sider lastet tregt store deler av dagen, at mange lesere ikke kom inn på nettavisene i det hele tatt og at redaksjonene sjelden fikk publisert nye saker.

Nettredaktør i Fredriksstad Blads nettavis f-b.no, Geir Bakken, er svært oppgitt over situasjonen.

– De siste ukene har vært spesielt ille. Vi var utilgjengelige for leserne store deler av gårsdagen. Og det samme skjedde for en uke siden. Da lå f-b.no nede i fire timer mens skogbrannen herjet i Råde. Det er frustrerende og pinlig, sier Bakken.

Omdømme

For ham som nettleder er det likegyldig hvor systemet holder til eller hva det heter, bare det fungerer.

– Vi er desperate etter å få et system som fungerer bedre enn det vi har i dag. Det kan gjerne være Saxotech bare det er stabilt og laster fortere. Det vi har opplevd den siste tida er ødeleggende for vårt omdømme, sier Bakken.

Sund opplyser at prosjektgruppa tar sikte på å velge ny plattform innen utgangen av august. Selve skiftet av system regner han med tar fra et halvt til ett år.

Powered by Labrador CMS