Edda samler desken i Moss

Alle avisene skal brekkes i papirbyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konserntillitsvalgt Jan Erik Skau bekrefter overfor Journalisten at Edda Media mandag bestemte at mediekonsernets sideproduksjon legges til Moss.

Tidlig avgjørelse

– Moss var et av fem steder som meldte interesse. Der var det ledige lokaler, infrastrukturen for datatrafikk ligger godt til rette og det er gode tog- og bussforbindelser og ferje over fjorden, sier Skau.

 – Stedet er bra for noen, men mindre bra for andre, sier han om stedsvalget.

Edda Media har tidligere varslet en avgjørelse innen 1. november. Skau mener at det er bra at Edda Media nå har avgjort hvor sideproduksjonen skal ligge.

– Det er greit å komme i land med det. Den raske avklaringer gjør det lettere for de som er berørt.

Kutter i bemanningen

Konserndirektør Stig Finslo sier til Journalisten at ikke alle av dem som skal jobbe med fagområdet vil være på plass ved første dag. Han forklarer at de ønsker å få til en trinnvis innfasing. Samtidig vil antall årsverk på fagområdet reduseres betraktelig, fra 47 årsverk ved utgangen av året til 24 når senteret er i full drift.

– Det vil være noe forskjeller på hvordan dette slår ut i bedriftene, sier Finslo.

Han forteller at i alt seks forslag fra organisasjonen ble vurdert, i tillegg ble noen andre alternativer drøftet. Moss ble valgt ut fra blant annet økonomiske forhold som husleie og hvordan de slår geografisk ut for de ansatte som berøres av endringene.

– Og så er det slik at vi har sentralisert en del allerede, og det er ikke gitt at alt bør samles på samme sted.

Østafor

Sett fra Horten er det ekstra snodig at den 160 år gamle avisen skal redigeres av folk som sitter en nesten 30 minutter lang ferjetur unna.

– For de av oss som har vårt hjerte i Horten, kommer Moss selvfølgelig alltid til å være på den gærne siden av fjorden. Når det er sagt så er det flere argumenter som taler til Moss’ fordel denne gang: Byen ligger sentralt plassert i forhold til et stort flertall av de Edda-ansatte, og løsningen synes også å være økonomisk fornuftig når det først skal etableres et senter, sier ansvarlig redaktør Torgeir Lorentzen i Gjengangeren.

– Ved tidligere sentraliseringstiltak har dessuten både Vestfold og Buskerud blitt tilgodesett, at det denne gang blir Østfold er derfor ikke helt overraskende.

I den interne orienteringen om lokaliseringsvedtaket begrunner ledergruppa i Edda Media også valget av Moss med at «senteret må være sikret en god tilgang til kvalifisert arbeidskraft».

Misfornøyd fagforening

I august gikk ledergruppen i Edda Media inn for å etablere et nasjonalt kompetansesenter for redaksjonell sideproduksjon. Norsk Journalistlags konserlad i Edda var sterk motstander av beslutningen.

– Det kan vise seg å bli et prosjekt som er med på å forringe journalistikken og produktet vi leverer, skrev NJE i en uttalelse den gang.

Journalisten kommer snart med mer!

Powered by Labrador CMS