Frykter å bli mikrofonstativ

De ansatte i Edda advarer ledelsen mot å kutte mer.

Publisert   Sist oppdatert

Ifølge en melding fra det NJ-organiserte i Eddas Media, står et nytt kutt i mediekonsernet på trappene. Edda Media har allerede kuttet 120 årsverk, nå skal enda flere bort.

– Norsk Journalistlags klubbledere i Edda Media er kjent med at konsernledelsen planlegger en nedbemanning av om lag 150 årsverk i perioden 2010 til 2012, samtidig som det allerede er blitt kuttet 120 årsverk, heter det i meldingen fra de ansatte.

Leseverdig

De tillitsvalgte skriver videre at de har forståelse for at økonomien i konsernet er påvirket av den internasjonale krisen og det lokalt fallende opplaget. Men, skriver styret i NJ-E, at det i den situasjon mediebransjen befinner seg i er desto viktigere å holde på den journalistiske kvaliteten.

NJ-E skriver at redaksjonene i Edda allerede er sterkt presset gjennom at mer ressurser brukes til nettet, samtidig som papiravisene skal gjøres leseverdige.

– Hvis stoffproduksjonen skal ligge på samme nivå, samtidig som bemanningen svekkes, blir resultatet dårligere kvalitetssikring, færre kilder, mindre kritisk og undersøkende journalistikk og et lettere spill for PR-rådgivere og andre som vil bruke avisen som mikrofonstativ. Alternativet er å tilpasse produktene en dårligere bemanning. Det betyr færre saker og dårligere dekning av lokalmiljøet. Det sier seg selv at ingen av delene er gode løsninger i en tid med knallhard konkurranse om leserne.

NJ-Es styre oppfordrer konsernledelsen og Eddas eier Mecom til å ikke la kortsiktige avkastningskrav være avgjørende for ressursbruken.