Jan Moberg. Foto: Martin Huseby Jensen
Jan Moberg. Foto: Martin Huseby Jensen

– Mister uredd leder

De ansatte beklager at Mecom ikke hadde plass til Moberg.

Publisert Sist oppdatert

Etter to år som leder for Edda Media trekker Jan Moberg seg. Allerede i begynnelsen av mars forsvinner han ut av systemet, skriver Edda Media i en pressemelding.

– Å lede Edda Media har vært en morsom og spennende oppgave. I siste halvdel av 2008 har jeg utredet alternative strukturer og muligheter i det norske mediemarkedet. Jeg har nå besluttet å avslutte mitt virke i Edda Media og går derfor av, sier Moberg.

Ingen overraskelse på de ansatte

Etter det Journalisten kjenner til kom ikke avgangen til Moberg som noen overraskelse på de ansatte i konsernet. Enkelte kilder har hevdet at Moberg er blitt tilsidesatt etter at styreleder Truls Velgaard ble hentet fra den polske operasjonen til Mecom for å være styreleder i Edda Media. Dette er blitt avvist fra kilder i Edda Media.

Det var i oktober at Velgaard tok over som styreleder i Edda Media og samtidig tok på seg ansvaret som daglig leder. Moberg tok da tak i utredningsarbeidet for Eddas fremtid.

Beklager

De ansatte i Edda Media er ikke spesielt glade for nyheten og karakteriserer Jan Moberg som en god leder.

– Jeg beklager at vi igjen har mistet en god, åpen og uredd konsernleder. Det er bare å beklage sterkt at Mecom ikke hadde plass til en leder som Moberg. Nå gjenstår det å se hva som vil skje med Edda og hva slags person som vil bli satt inn i hans sted, sier Carine Johansen som er tillitsvalgt for journalistene i Edda.