Jan Moberg. Foto: Martin Huseby Jensen
Jan Moberg. Foto: Martin Huseby Jensen

– Mister uredd leder

De ansatte beklager at Mecom ikke hadde plass til Moberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter to år som leder for Edda Media trekker Jan Moberg seg. Allerede i begynnelsen av mars forsvinner han ut av systemet, skriver Edda Media i en pressemelding.

– Å lede Edda Media har vært en morsom og spennende oppgave. I siste halvdel av 2008 har jeg utredet alternative strukturer og muligheter i det norske mediemarkedet. Jeg har nå besluttet å avslutte mitt virke i Edda Media og går derfor av, sier Moberg.

Ingen overraskelse på de ansatte

Etter det Journalisten kjenner til kom ikke avgangen til Moberg som noen overraskelse på de ansatte i konsernet. Enkelte kilder har hevdet at Moberg er blitt tilsidesatt etter at styreleder Truls Velgaard ble hentet fra den polske operasjonen til Mecom for å være styreleder i Edda Media. Dette er blitt avvist fra kilder i Edda Media.

Det var i oktober at Velgaard tok over som styreleder i Edda Media og samtidig tok på seg ansvaret som daglig leder. Moberg tok da tak i utredningsarbeidet for Eddas fremtid.

Beklager

De ansatte i Edda Media er ikke spesielt glade for nyheten og karakteriserer Jan Moberg som en god leder.

– Jeg beklager at vi igjen har mistet en god, åpen og uredd konsernleder. Det er bare å beklage sterkt at Mecom ikke hadde plass til en leder som Moberg. Nå gjenstår det å se hva som vil skje med Edda og hva slags person som vil bli satt inn i hans sted, sier Carine Johansen som er tillitsvalgt for journalistene i Edda.

Powered by Labrador CMS