LESERNES MORGENMØTE: - Her bestemmes hva vi skal mene om ting i Egersund, sier Bent Blitzner, på sin faste morgensamling med kaffe, venner og bekjente. Foto: Bjørn Åge Mossin
LESERNES MORGENMØTE: - Her bestemmes hva vi skal mene om ting i Egersund, sier Bent Blitzner, på sin faste morgensamling med kaffe, venner og bekjente. Foto: Bjørn Åge Mossin

Ergrer og gleder

Handelsstanden fornøyd med fornyelsen av lokalavisen, men …

Publisert Sist oppdatert

Bent Blitzner er på plass blant sine faste morgenvenner på Roxman konditori i Egersunds pittoreske gågate. Idyllen er mindre påtrengende mens snøen laver ned denne februardagen, men praten går like friskt rundt bordene.

Som leder av Sentrumsforeningen i byen har Blitzner et noe blandet inntrykk av Dalane Tidene under dens nye redaktør.

Stammebrøl

– Han har egentlig klart å fornye avisen, til manges forargelse og andres glede. Noen vil si at den er blitt mer lik løssalgsavisene, mens andre mener det har vært en nødvendig fornyelse. Men det er en del stammebrøl her i lokalsamfunnet som redaktøren kanskje ikke kjenner godt nok ennå, sier han.

Ifølge Blitzner er det lett å misforstå meningene som ligger bak uttrykksformene til ulike grupper i byen.

Frisk i stilen

Samtidig oppfatter han at Stormark selv har en liten tendens til å sette ting på spissen.

– Han er frisk i stilen og engasjerer mange. Men han provoserer for mye enkelte ganger. Folk kjenner ikke Egersund slik. På den annen side er det fint med litt uenighet, og det har avisen klart å skape det siste året.

Vital 125-åring

Selv mener lederen for de næringsdrivende i Egersund at DTs papirutgave er blitt mer interessant, også for yngre lesere. Det synes han er viktig.

– Dalane Tidende er en vital 125-åring. Ikke minst ligger avisen langt framme markedsmessig. Den har en stor vilje til å støtte det som skjer i lokalsamfunnet.

Tette skott

– Klarer DT samtidig å ha klare grenser mellom markedsavdeling og redaksjon?

– Absolutt, jeg opplever at de skottene er tette. Som næringsdrivende får vi ikke noe gratis på redaksjonell plass. Jeg vil heller si at det er påtakelig lite samsvar mellom annonsesatsinger og redaksjonell omtale av ulike begivenheter hos handelsstanden, sier Blitzner.

– Spennende

Roald Ripland har drevet platebutikk og er aktiv i kulturlivet i Egersund. Han er godt fornøyd med DT og trekker også fram at markedsavdelingen gjør en god jobb.

– Vi er voldsomt glad i lokalavisen vår her i Egersund. Jeg synes det skjer mye spennende med den nå, selv om de skal være forsiktige med å gå for kjapt fram.

Powered by Labrador CMS