Kjetil Stormark. Foto: Jan Inge Haga
Kjetil Stormark. Foto: Jan Inge Haga

Et beskyttet liv

Dalane Tidende har levd et beskyttet liv uten plagsomme konkurrenter eller eiere som skal vise seg fram på børsen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har kloke og langsiktige eiere med myke marginkrav. Styret har gitt aksept for at 2010 er et overgangsår der det ikke forventer ordinær inntjening. Med all respekt for min tidligere arbeidsgiver, Edda Media, så tror jeg ikke at jeg hadde sluppet så billig fra det der. Der er de mye mer presset på likviditet og inntjening, poengterer Kjetil Stormark.

Det er registrert 103 aksjonærer i DT, i hovedsak lokale. Ivar Rusdal, også kjent som sittende leder av Mediebedriftenes Landsforening, er nest største eier med ti prosent. Han har vært styreleder i DT i 25 år og er daglig leder av holdingselskapet Jæren Avis AS (se faktaboks).

– Vi var heldig som fikk fatt i Kjetil. Han har solid mediebakgrunn. Og bedre lederskole enn å være klubbleder i VG får du ikke, ler Rusdal.

Han innser at Stormark kan være en krevende leder, både overfor ansatte og styre.

– Kjetil er sterk og sikker på seg selv, og endringene skjer raskere enn vi kunne ane. En lokalavis kan ikke forbli uendret når verden rundt forandrer seg. Ingen tar skade av dette, men også Kjetil har nok lært at ting tar litt tid når det gjelder menneskelige endringer.

Jæren Avis AS eier seks småaviser i Rogaland og hadde en samlet omsetning på 110 millioner kroner i 2008. Alle avisene trykkes hos DT.

Stormark er godt inne i nettverket til sin styreleder. Han sitter i styrene både i Jæren Avis, Jærbladet og Jærbladhuset.

Powered by Labrador CMS