Egil Pettersen og Tobias Kvalvik Henriksen skal jobbe sammen på TV 2-kontoret i Tromsø det neste året.
Egil Pettersen og Tobias Kvalvik Henriksen skal jobbe sammen på TV 2-kontoret i Tromsø det neste året.

TV 2 ansetter Tobias Kvalvik Henriksen (23) i Tromsø

For 40 år siden hentet veteranreporter Egil Pettersen (66) inn faren til Nordlys. Nå blir sønnen ny kollega i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i høst omtalte Journalisten at TV 2 skal ansette en ny journalist i Tromsø. Stillingen er en prosjektstilling på ett år, med mulighet for fast ansettelse.

Nå er det klart at Tobias Kvalvik Henriksen (23) går fra Nordlys til TV 2, melder kanalen i en pressemelding.

– Jeg er stolt og ydmyk over at TV 2 har valgt å satse på meg med en så krevende og omfattende stilling, i et så viktig område. Allerede da jeg skrev min første sak som journalist som 15-åring, hadde jeg store ambisjoner om å nå lengst mulig som journalist, sier Henriksen, ifølge meldingen.

– Da jeg nå fikk vite at jeg fikk jobben i TV 2 var det en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, fortsetter han.

Redaksjonssjef Bjarte R. Trettenes er også fornøyd med ansettelsen.

– I Tobias får vi en ambisiøs, fremoverlent og digitalorientert reporter. Sin unge alder til tross, har han allerede erfaring fra å jobbe ute i felt med levering til ulike plattformer. Den erfaringen får han bruk for som reporter på TV 2s Tromsø-kontor. Han brenner for hurtig publisering og har konkurranseinstinktet på plass, sier han, ifølge pressemeldingen.

Veteranreporter Egil Pettersen (66) har stort sett vært alene på TV 2-kontoret i Tromsø de siste årene og er nå glad for at han får seg en ny kollega.

Nordlys omtaler også ansettelsen, og de viser til at Tobias Kvalvik Henriksen er sønnen til Folkebladets sjefredaktør Steinulf Henriksen.

Pappa Steinulf ble for 40 år siden headhuntet av Pettersen da sistnevnte var sportsleder i Nordlys.

– Jeg så hva Steinulf Henriksen skrev av fotballreferater da han var rundt 14 år, så jeg rekrutterte han over til Nordlys. Jeg synes det er jævlig artig at vi nå ansetter sønnen hans 40 år etterpå, sier Pettersen til Nordlys.

Sønnen Tobias Kvalvik Henriksen vil begynne i TV 2 allerede 6. januar.

– Det å få jobbe med en som har så mye erfaring blir utrolig lærerikt for min del og jeg skal lære så mye jeg kan, sier Henriksen til Nordlys.

Veteranreporter Egil Pettersen vil gå av med pensjon innen årsskiftet til 2021, men kun hvis Henriksen også får en kollega å spille ball med, ifølge Nordlys.

– Jeg har sagt at jeg slutter den 31.12.2020 under forutsetning av at jeg vet at det kommer en kompis eller en venninne til Tobias, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS