Anne Britt Berentsen. Foto: Hjemmet Mortensen
Anne Britt Berentsen. Foto: Hjemmet Mortensen

Kuttet til overskudd

Resultatet doblet etter massive nedskjæringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egmont Hjemmet Mortensen fjernet i løpet av et år 100 årsverk fra bemanningen. Det betaler seg et par år etter og gir grunnlag for utbytte til de danske eierne.

Landets største magasin- og ukebladutgiver hadde en omsetning på 1,229 milliarder kroner i 2010, det er seks millioner kroner svakere enn ved samme tid året før. Samtidig mer enn doblet selskapet overskuddet fra 90 millioner i 2009 til 189 millioner kroner i 2010, skriver konsernet i en pressemelding.

Lønnshopp og kino

Konsernsjef Anne Britt Berentsen ga fra seg lønnsøkning på 223.000 kroner og en bonus på nesten ti prosent fra 2009 etter protester fra de ansatte, som på sin side fikk kinobilletter som bonus. I år håper sjefen på å beholde lønnsøkningen.

– I år er min fastlønn økt med noe over fem prosent. Berentsen fikk utbetalt 2.385.000 kroner i lønn og bonus i 2009, sier hun til Dagens Næringsliv.

Berentsen forteller at den digitale satsingen som Klikk.no og iPad-magasinene nærmer seg lønnsomhet, men erkjenner samtidig at det er et lite stykke igjen.

Bonuser

Klubbleder Katrine Strøm sier at også den store delen av ansatte som ikke får noen direkte uttelling av det gode resultatet er glade for handlingsrommet resultat gir.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi blir gladere av inntektsvekst enn kutt, og det bør være fokus fremover. Samt å få bedret vilkårene til de som produserer innholdet. Og da snakker jeg både om fast ansatte og frilansere.

Strøm forteller at de ikke er kommet i mål med frilanskontraktene, og hun opplever at ledelsen ikke tar dem på alvor. På tampen av fjoråret kom frilanserne og Aller Media til enighet.

Da de ansatte spurte hvordan de som har bidratt til å løfte resultatet vil merke bedringen, fikk de til svar at eierne av Egmont Hjemmet Mortensen ikke tror på belønninger utover vanlig lønn.

Powered by Labrador CMS