Egmont selger tv-produksjonen

Nordisk Film TV er solgt til Banijay Entertainment.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egmont-eide Nordisk Film har solgt sin TV-arm til det franskeide Banijay Entertainment.

I Norge er den mest kjente produksjonen til Nordisk Film TV trolig 71 grader nord som har gått sin seiersgang på TVNorge. Selskapet produserer også Singing Bee og Bygg og Bedrag på TV3 denne sesongen.

Oppkjøp

Ifølge en pressemelding har det danske selskapet vurdert det dit hen at TV-delen vil kunne utvikle seg best under eierskap av et internasjonalt basert selskap som Banijay. Eieren av det franske selskapet er Stéphane Courbit, han var i sin tid med på å grunnlegge Endemol France.

Banijay er fra før til stede i fem andre markeder, deriblant USA, og har de senere årene posisjonert seg gjennom oppkjøp av andre produksjonsselskap, og kjøp av programrettigheter.

Nordisk film produserer 1500 TV-timer i de nordiske landene og sysselsetter rundt 300 fast ansatte og prosjektansatte medarbeidere. I 2008 omsatte selskapet for 400 millioner kroner.

Videreutvikler samarbeidet

Administrerende direktør i Nordisk Film & TV i Norge, Stein-Roger Bull ser ifølge meldingen fram til eierskiftet.

– Gjennom et mediekonsern, som har TV-produksjon og TV-formatutvikling som sitt primære formål, får vi nå en mulighet til å spille en rolle internasjonalt og samtidig kunne videreutvikle det Nordiske samarbeidet, sier han.

Tidligere i år solgte Schibsted sitt produksjonsselskap Metronome, som i Norge eier Rubicon TV, til Elisabeth Murdochs produksjonsselskap Shine. Også Murdoch har vokst seg stor gjennom oppkjøp av andre selskap og rettigheter.

Powered by Labrador CMS