Lørdag ble Shady Zalat, nyhetsredaktør i den uavhengige egyptiske nettavisen Mada Masr, pågrepet av egyptiske sikkerhetsstyrker. Søndag raidet sikkerhetsstyrker redaksjonslokalene til avisen. Foto: AP / NTB scanpix

Razzia mot regimekritisk egyptisk nettavis

Skrev kritisk om sønnen til presidenten.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egyptiske sikkerhetsstyrker har gjennomført en razzia mot en regjeringskritisk nettavis. I forrige uke skrev avisen kritisk om sønnen til president Abdel-Fattah al-Sisi.

– Sivilkledde sikkerhetsstyrker har raidet Mada Masrs kontor i Kairo. De ansatte holdes inne, og telefonene deres har blitt skrudd av, skriver den uavhengige nettavisen i en melding på Twitter søndag.

Razziaen skjer dagen etter at avisens nyhetsredaktør Shady Zalat ble pågrepet av politiet i sitt hjem.

Mada Masr publiserer stoff om granskning av korrupsjon og sikkerhetssaker på både arabisk og engelsk. I forrige uke publiserte avisen en artikkel der den skriver at sønnen til president Abdel-Fattah al-Sisi hadde reist til Moskva der han har fått en diplomat-stilling.

Avisen siterte anonyme sikkerhetskilder på at Mahmoud al-Sisi ble overflyttet til Moskva etter å ha fått internt kritikk fra det egyptiske sikkerhetsapparatet.

Amnesty International har bedt egyptiske myndigheter om umiddelbart å løslate redaktør Shady Zalat.

Powered by Labrador CMS